Profil de BdV-ist: Ovidiu Sălăvăstru

ImageOvidiu, în vârstă de 24 de ani, a studiat informatica la nivel liceal și a absolvit specializarea Marketing în cadrul Universității de Vest Timișoara. În prezent studiază Management și Comunicare în Afaceri și este masterand în ultimul an la SNSPA. De 2 ani lucrează pentru Medlife.

Ovidiu spune că în prezent nu mai face parte din niciun alt ONG deoarece nu crede că ar putea să „trădeze” BdV-ul.

Menționează că în Brigadă este cunoscut sub diverse apelative, printre care O.Sălăvăstră sau „casa mia”, sau… știți voi ce ia el și cu ce ia. El glumește asupra faptului că dacă există cineva care nu-l cunoaște sub umbrela vreuneia dintre poreclele sale, atunci acea persoană „are o problemă”.

Printre pasiunile sale se numără fotografia, sportul, muzica și FIFA.

Nu dispune de foarte mult timp liber, dar nici nu se plânge de acest aspect – îi place să fie ocupat. Atunci când are totuși timp, oricât de puțin, îi place să-l dedice „grupului vesel” = prietenilor săi din Brigadă.

„Să fi fost, să nu fi fost primăvara anului 2012, dar tind să cred că în acea primăvară a început cariera mea militară în această armată a evenimentelor.” Astfel ne povestește Ovidiu, stilizat, despre înrolarea sa în Brigadă.

„Am auzit de Brigadă de prin ̕68… glumeam, mai exact din 2009”, de la o prietenă de la „casa mia” (care înseamnă mai exact „casa mea” cu accent ardelenesc, pentru cine nu știe), studentă în București în acea perioadă, spune el. Ea îi povestise despre concertul Madonnei la București. Din nefericire pentru propria persoană, așa cum singur recunoaște, studia în Timișoara în acea perioadă așa că nu avea cum să fie voluntar activ. Atunci când a sălășluit în București, undeva pe la sfârșitul anului 2011, s-a interesat de perioada de înscriere în Brigada de Voluntari și a așteptat nerăbdător să-și înceapă povestea.

Image

„Genial!” Asta a fost prima impresie a lui Ovidiu asupra Brigăzii atunci când a dat ochii cu ea. Totul era nou și captivant pentru el, iar faptul că putea să ajute la organizarea a numeroase evenimente de toate genurile, l-a captivat instantaneu.

În prezent, BdV este un stil de viață pentru el.

Brigada l-a ajutat foarte mult în interacțiunea cu oamenii. Odată cu înaintarea în grad în organizație și odată ce a avut ocazia să coordoneze și propria echipă de voluntari la diverse evenimente, și-a dezvoltat și abilitățile de coordonare.

Ovidiu menționează un ultim aspect deloc de neglijat: „Și cred că m-a ajutat și la acomodarea în capitală.”

A continuat să facă parte din Brigadă pentru că îi place să fie brigadier. „E ca o nevastă pentru mine și… nu am de gând să divorțez prea curând”, glumește el.

La capitolul întâmplărilor trăsnite petrecute în context brigadier, Ovidiu reamintește, prestația lui din Teambuildingul BdV din martie 2013, moment în care, îmbrăcat în rochie și toate cele… a ajuns pe masa juriului de concurs căutător de talente, (concurs marca Brigada de Voluntari numit Brigada are talent) încercând să arate – cu toate armele de care dispunea, că este cel mai talentat sau mai bine zis cea mai talentată din acea seară.

Pe viitor, Ovidiu își dorește să înainteze în grad și să-și dezvolte toate abilitățile pe care le posedă.

Ovidiu asociază acronimul BdV cu „Băieții din Vitan”, sau „Bani de Viață”.

ImageReferitor la această chestiune, crede totuși că nu este atât de importantă imaginea care i se conturează în minte la auzul inițialelor organizației raportat cu ceea ce se întâmplă în realitate în BdV.

Mesajul bdv-istului Ovidiu pentru BdV-iști și non-BdV-iști este: „Pentru cei care nu sunt, ar fi bine să lase site-urile deochiate deoparte și să urmărească pagina Brigăzii pentru a afla când sunt înscrierile, iar pentru activi nu pot spune decât: Fraților, v-a pus Dumnezeu mâna-n cap!”

Pac

Lasă un comentariu