Profil de BdV-ist: Andra Chirilă

1059862_628582713844174_1164072118_nAstăzi o introducem în mentalul colectiv al universului BdV-ist pe Andra Chirilă sau mai simplu – Andra Ch, așa cum am cunoscut-o, în vârstă de 22 ani.

Andra a absolvit Facultatea de Litere, secția Limbi Moderne Aplicate (engleză și franceză) din cadrul Universității Transilvania din Brașov. În prezent este studentă la Facultatea de Administrație și Afaceri, secția Administrație Publică, Universitatea București.

Andra este o persoană prietenoasă, calmă, organizată și uneori poate prea activă. Îi place să participe la conferințe și la diverse cursuri care o ajută să se dezvolte.

În timpul liber îi place să citească, în special cărți în limbi străine și de genul DIY. Îi place, de asemenea, să se plimbe cu bicicleta, dar și clasic, folosindu-se doar de propriile membre inferioare. Îi place să descopere locuri noi în București, adoră echitația, deși nu a mai avut de mult timp ocazia să o practice. Îi place să joace volei și badminton, să facă poze, să gătească.

Este o mare iubitoare de animale și acasă are o cățelușă pe care o cheamă Biluța.

Nu în ultimul rând, îi place să meargă la teatru și la concerte, însă recunoaște că de când face parte din Brigadă, nu mai se mai mulțumește cu poziția de spectator pentru că simte tot timpul nevoia să facă ceva pentru a ajuta în cadrul evenimentului respectiv.

Andra face parte din BdV din martie 2013 și a aflat de existența organizației în anul 2011, atunci când a căutat pe google cuvântul „voluntariat” și a fost direcționată către pagina oficială a Brigăzii.1063158_628582753844170_773709175_n

Pentru a ne face să înțelegem motivația ei de a face parte din Brigadă, Andra ne povestește că a ajuns în Brașov în perioada în care în Piața Sfatului se amenaja locația pentru festivalul Cerbul de Aur – se aranjau scaunele, se verifica sunetul, artiștii repetau pe scenă îmbrăcați lejer, „era o mare forfotă, dar în același timp o energie care îmi dădea o stare de bine”, spune Andra.

Acela a fost memontul în care în mintea ei s-a născut ideea că i-ar plăcea să vadă ce se ascunde în culisele organizării unui asemenea eveniment de mare anvergură, poate chiar mai mult decât să vadă evenimentul în sine.

„Motivația mea de a intra în Brigadă a fost curiozitatea, dorința de a vedea ce e în spatele scenei marilor artiști.”, continuă Andra.

Andrei i-a plăcut să facă parte din BdV încă de la primul eveniment și părerea ei referitoare la acest subiect a rămas neschimbată până la momentul actual.

Brigada a ajutat-o pe BdV-istă să se dezvolte prin oamenii pe care ea i-a cunoscut prin intermediul organizației. Ea a cunoscut oameni diferiți, care au caractere și moduri diferite de comportament, care au făcut-o să devină mai deschisă și au ajutat la reducerea timidității ei.

De ce mai face încă parte din Brigadă?

„Ce motive aș avea să nu mai fac parte din Brigadă? Am descoperit un mediu pe placul meu, cu activități care mă pasionează, mi-am făcut foarte mulți prieteni și am avut parte de experiențe la care doar visam înainte, îmi place faptul că fiecare eveniment aduce ceva nou și că nu există monotonie, am găsit oameni activi, talentați, dedicați, de la care poți învăța multe.”, ne răspunde Andra.

Un moment trăit în Brigadă despre care Andra își amintește cu drag a fost cel din cadrul festivalului B’estfest, ediția din 2013, atunci când BdV-iștii s-au întâlnit în cortul voluntarilor, adunați din toată locația. Împreună au deschis o sticlă de șampanie pe care au împărțit-o între ei și au cântat „La mulți ani!”.

La mulți ani Brigăzii, bineînțeles, pentru că Brigada împlinea în acel an cinci ani frumoși de la înființarea sa.

1779559_628582620510850_1976736566_nPe viitor, Andra își propune să facă parte în continuare din BdV, să meargă la și mai multe evenimente și să ajungă să preia mai multe responsabilități. Vrea să „fure” din experiența coordonatorilor săi și să continue la alt nivel această aventură care îi place atât de mult.

Atunci când se gândește la Brigadă, primul cuvânt care îi vine în minte este „Bucurie”, „bucuria mea, a voluntarilor, a spectatorilor entuziasmați că vor vedea concertul pe care l-au așteptat”, continuă Andra.

Andra are și ea un mesaj de transmis BdV-iștilor: „Îmi place energia pe care o găsesc în voi de fiecare dată și vă mulțumesc pentru faptul că niciodată nu am plecat obosită/plictisită de la vreun eveniment!”

Celor care încă nu fac parte din BdV le spune că Brigada este o oportunitate extraordinară de a învăța ce înseamnă să faci parte dintr-o echipă și de a învăța într-un mod plăcut ce înseamnă responsabilitatea, având de asemenea, posibilitatea de a economisi mulți bani pe care în mod normal ar trebui să îi plătească pentru a avea acces la concertele de anvergură și nu numai.

Pe final, Andra glumește și ne spune că în luna octombrie a reușit să-și facă părinții mândră pentru că au o fiică „caporal”.

Pentru cei care nu înțeleg gluma Andrei, am să explic: dobândirea gradului de Caporal în materie de dezvoltare în Brigadă este posibilă prin devotament demonstrat, muncă, energie, interes, pasiune, iar BdV-ista noastră a demonstrat că posedă toate calitățile necesare.

Pac.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: