Profil de BdV-ist: Ruxandra Călin

ImageRuxandra Călin, sau Ruxi mic, este copilul Brigăzii, unde are cel puțin câte cinci mame și cinci tați de împrumut. Are în prezent 16 anișori și a terminat școala generală în cadrul Liceului Teoretic „Nicolae Iorga”. Acum efectuează studiile liceale ale Colegiului Economic „Virgil Madgearu”, pe profilul de Turism și Alimentație Publică.

Se poate lăuda cu faptul că a avut și job, timp de o lună, în echipa de catering – în cadrul festivalului de muzică clasică „George Enescu”, ediția 2013.

Ruxi mai face parte din ONG-ul Salvați Copiii. Își petrece timpul liber făcând voluntariat, dar dacă nu sunt evenimente la care să aplice și să participe cu Brigada, îi place să citească și chiar are propria sa bibliotecă. Citește, spune ea, de la cărți clasice până la cele fantastice. Îi mai place să se uite la seriale (și-a făcut un obiectiv de a o întrece pe Diana, președintele BdV, la numărul de seriale vizionate). Îi plac și tatuajele și plănuiește să își facă câteva.

Din păcate nu are vreun talent deosebit în ceea ce privește domeniul muzical, dar pentru ea muzica este ca oxigenul.

Ruxi și-a început aventura cu Brigada în martie 2013.

Recunoaște că tot ceea ce își dorea înainte de a se înrola era să meargă la concerte. Nu avea bani pentru toate, așa că a ascultat sugestia unui prieten de a aplica la acea organizație care, printre altele, merge cu voluntarii și pe la concerte. A recrutat cu greu câteva prietene din cercul ei, a completat formularul, s-a prezentat la interviu și s-a trezit în Brigada.Image

Surpriza a venit atunci când, ajunsă în Brigada, și-a dat seama că organizația înseamnă mult mai mult decât participarea la evenimente, înseamnă muncă, prieteni, veselie. În câteva luni, Ruxi cunoscuse sute de oameni, își crease legături frumoase de prietenie și trăise experiențe pe care nu se așteptase să le trăiască.

La început totul i s-a părut „roz” datorită oamenilor valoroși pe care i-a cunoscut. La primul ei eveniment – un eveniment de ciclism – s-a simțit atât de bine, încât atunci când a venit tatăl ei să o ia acasă, îi venea să plângă. Își dorea sincer să mai rămână.

Pe parcursul timpului a cunoscut și alți oameni, caractere diferite. Acești oameni, spune ea, pot să te placă sau nu, dar este sigur că te vor ajuta prin atitudinea lor – atât pozitivă cât și negativă, să te descurci în diferite situații. Ea vede experiența din Brigadă ca pe o „super lecție de dezvoltare personală”.

„Eu cred că BdV este un mod de a te lansa în viață, dacă ai vârsta mea”, spune Ruxi.

Voluntariatul în Brigadă a ajutat-o să își dezvolte abilitățile de comunicare, să fie mai responsabilă, mai răbdătoare, dar și să rezolve rapid și optim problemele care se ivesc în activitatea sa. Datorită Brigăzii și-a dat seama în ce domeniu dorește să lucreze și cel mai important – a învățat să fie independentă.

Continuă să fie membru activ al BdV deoarece îi place pe ceilalți brigadieri și îi place foarte mult atmosfera. „În momentul de față aș putea spune că pun mai mult preț pe oamenii din BdV decât pe concertele la care se participă.”, spune ea.

La capitolul întâmplărilor trăsnite trăite în Brigadă, Ruxi spune: „Hmm, sunt multe de povestit, dacă luăm fiecare eveniment la care am fost cred că aș putea să scriu o carte intitulată Eu și BdV”.

Ea alege totuși să ne povestească experiența pe care a avut-o la evenimentul Centenarul Cercetașilor, unde, ea s-a regăsit printre puținii voluntari la eveniment împreună cu câteva dintre prietenele ei. Povesteșete că atmosfera a fost extraordinară. Au făcut multe „trăsnăi” voluntarii noștri, s-au distrat cu băieții de la pază, s-au urcat în turnul pe care l-au construit cercetașii și au stat acolo de vorbă până la 03:00 am. Ce au discutat voluntarii? „Ce s-a întâmplat la Mogoșoaia rămâne la Mogoșoaia”, susține mica brigadieră.

În viitor, Ruxi își dorește să avanseze în Brigadă și susține că Diana, mai sus menționată, este modelul ei. Dorește să ajute cât mai mult și își dorește să se implice și într-unul dintre departamentele BdV. Consideră că această decizie o va ajuta și pe viitor în cariera profesională, dar mai cred că ar ajuta-o și pe plan personal.

Image

BdV înseamnă pentru Ruxi locul unde găsește întotdeauna o atmosferă plăcută. În momentul de față, BdV este lucrul pentru care ea luptă înverșunat pentru a nu-l pierde și se referă în special la momentele în care își supără părinții și aude din partea lor:„Poate nu îți mai dau voie să mergi la voluntariat!”.

„Brigada înseamnă cam 70% din viața mea. Cu ajutorul acesteia am nenumărate oportunități pe care nu mulți adolescenți de 16 ani le au.”, mărturisește Ruxi.

Atât pentru brigadieri, cât și pentru cei care nu sunt încă înrolați în aventură, Ruxi accentuează importanța participării atât la concertele mari la care Brigada își pune la dispoziția organizatorilor mâna de ajutor, cât și la evenimente mai mici – unde echipa, fiind mai mică, ajunge să se cunoască în profunzime, iar volunatarii au ocazia să se bucure din plin de atmosfera creată.

Pac.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: