Profil de BdV-ist: Costin Davidescu

Astăzi este timpul să-l prezentăm pe acel tip zgomotos și căruia îi place distracția și face și fotografii frumoase, dar care se dedică și este gata să ajute oricând este nevoie de el în Brigadă și anume pe Costin.

Costin are 30 de ani, a absolvit Facultatea de Știință și Tehnologia Informației din cadrul Universității Titu Maiorescu. De peste 10 ani lucrează în domeniul IT, iar în prezent ocupă postul de Account Manager la Network One Distribution (care este compania de distribuție IT numărul 1 în România, menționează el pentru cei mai puțin cunoscători).

Costin are o fire veselă, este foarte sociabil, este dornic să cunoască persoane noi și să experimenteze lucruri noi. Îi place gaming-ul „în draci”, muzica de toate felurile – de la gospel la death metal – atâta timpă cât îi gâdilă „timpanul”. Are o pasiune pentru fotbal și crede că îi place să danseze, „cel puțin așa zice lumea”, completează el. Mai nou a descoperit că și cititul îi place, în special Dan Brown.

În timpul său liber, atunci când nu se joacă, poate fi găsit fie cu amicii, fie printr-un club, fie la o ieșire în aer liber.

Din alte ONG-uri nu mai face parte, dar chiar și fără statutul specific de membru, de câte ori a avut ocazia să ajute într-un anumit context, asta a și făcut.

Face parte din Brigada de Voluntari de 2 ani și a auzit despre existența organizației la evenimentul Sonisphere 2010, de la o bună prietenă care în acea vreme făcea parte din BdV – Gabriela Anghelina. Ea a fost cea care i-a explicat cam cum stă treaba cu Brigada, iar în anul care a urmat s-a înrolat și el cu acte în regulă.

L-a atras în primul rând faptul că putea să ia parte la organizarea concertelor sale favorite și să cunoască lume nouă, cu aceleași pasiuni. În Brigadă, spune el, acest proces de cunoaștere a unor oameni noi și interesanți se desfășoară în mod neîntrerupt, întrucât abia ajungi să cunoști noii membrii că deja sunt recrutați alții, iar recrutările, crede el, aduc în fiecare an persoane de toate felurile care merită cunoscute.

Despre cum era în Brigadă la început, Costin povestește că se simțea copleșit.

Copy of 1477888_604135876288858_169582571_n

 

„Din afară totul pare așa simplu, dar din interior, lucrurile sunt total diferite, nimic nu e la voia întâmplării, există departamente, proceduri etc. E un „job” ca oricare altul, doar că mediul de lucru e unul deosebit și șeful nu te da afară dacă ai greșit, iar după „job” bei o bere cu colegii de fiecare dată”, spune el.

Prezentul arată bine, iar viitorul arată și mai bine din punctul lui de vedere. Brigada este mult mai bine organizată, odată cu crearea departamentelor procesele s-au eficientizat, iar dovada cea mai clară în acest sens, crede el, este participarea Brigăzii la majoritatea evenimentelor de interes. Menționează că în mare parte trebuie aduse mulțumiri și conducerii actuale.

„Să trăiți, șefa!”, îi transmite el Dianei.

Brigada l-a ajutat pe Costin să se dezvolte în principal pe partea de leadership. Faptul că are în prezent gradul de ofițer în Brigadă și că a avut în subordine echipe de 20 – 30 de persoane pe care a trebuit să le coordoneze, l-a ajutat foarte mult atât pe plan personal, cât și pe cel profesional.

„Mai am mult de învățat și mă bucur că am de la cine să învăț, chiar dacă am 30 de ani, sunt persoane în Brigadă care deși au vârste mai mici, mă ajută să văd și să fac lucruri pe care altfel poate nu le-aș fi gândit posibile”, mărturisește el.

Faptul că a intrat în legătură cu persoane de decizie din cadrul evenimentelor și a putut să schimbe cu ei o carte de vizită a fost un alt element important din perspectiva lui Costin.

De-a lungul timpului a continuat să facă parte din Brigadă pentru că merită, consideră el, și pentru că indiferent de anumite situații în care și el a fost actor, Brigada e parte din viața sa și așa o să rămână și de acum înainte, crede el.

Copy of 1473815_604135906288855_2030785040_nLa capitolul întâmplări trăsnite din viața sa de BdV-ist, Costin este încă una dintre victimele B’estfest-ului. El ne povestește că la ediția din anul 2012 a fost desemnat coordonator pe echipa care se ocupa de parcare. Distanța pe care se întindea „câmpul său de luptă” reprezenta trei sferturi din izlazul comunal, iar ca să poată coordona cât mai bine oamenii din echipă a trebuit să facă ture de la stația de autobuz până la capătul celălalt al parcării, astfel că după două nopți era „rupt” la propriu. Duminica, însă, la ieșirea din tură, pe la 5 dimineața, împreună cu alți 5-6 brigadieri de nădejde, a reușit să savureze câteva beri reci ca gheața și apoi în campingul voluntarilor să dea trezirea cu vocile lor suave colegilor lor și ei obosiți după muncă și după alte câteva beri, poate. Povestește că și acum râde când își aduce aminte de colegul George și al său inconfundabil „bună dimineațaaaaa!” și implicit vocile somnoroase care răsăreau din corturi: „taci dracu din gură/culcă-teeee!”.

Pe viitor își dorește să se implice mai mult în dezvoltarea Brigăzii și speră să reușească. Pentru că la locul lui de muncă a găsit înțelegerea necesară, este optimist.

Pentru Costin, BdV e sinonim cu „grupul vesel”, un grup vesel de prieteni care știu să îmbine utilul cu plăcutul și să o facă și cu stil.

Brigadierilor nu le urează decât să fie la fel de buni și nebuni în continuare și așteaptă ca gașca BdV-istă să se reunească la cât mai multe evenimente anul următor.

Pac.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: