Athygli, se cântă! Ólafur Arnalds mixează!

1480629_764694873546083_982045079_nGândindu-mă cum să încep acest articol am ajuns să dau peste un mesaj scris pe pagina de facebook a celor de la InterArtist prin care mulțumeau tuturor ce au putut ajuta la ceea ce a fost, zic eu, probabil cea mai plăcută seară de concert, cu atât mai mult cu cât descoperi cum munca ta este apreciată de către organizator și cum reușești la finalul serii să vezi că ai făcut o treabă bună.

Seara noastră a început ca oricare alta când ești voluntar. Raluca Mihăescu – coordonatoarea noastră, ne-a chemat mai devreme pentru a se asigura că știm ce trebuie să facem și că totul va merge bine. Am făcut cunoștință cu Ovidiu care ne-a explicat cum stau lucrurile, ne-a predat badge-urile de colaboratori și tura se pregătea să înceapă. Iată-ne, așadar, 6 oameni puși pe fiecare punct, așteptând să vină mulțimea la un concert sold out pentru un islandez care îmbină muzica clasică cu muzica electronică creând astfel o atmosferă ambientală, intimă, ce a dus publicul către o lume proprie, plină de mister și emoție.

Știu că fiecare voluntar a venit aici din motive diverse: că au vrut să vină la eveniment pentru a ajuta, că au vrut să asculte piesele live ale islandezului, fie au vrut să ia o pauză din viața cotidiană. Beatrice Manolache – voluntară la punctul de plasare – spune că ”deși muzica era relaxantă și liniștitoare, n-au lipsit glumele și râsetele” asta pentru că noi întotdeauna ne distrăm făcând ceea ce ne place, de unde și mai știu că specialistul în voluntariat, Ștefan Vlăduț susține cu ardoare spusele lui Beatrice. Celelalte 2 voluntare – Roxana Maior și Roxana Rotaru sau ”Roxana la puterea a doua” de la ticketing, ne-au dezvăluit că au fost ”prea active” pentru a fi în ”starea necesară” de a se bucura complet de concert și pentru că mereu avem câte ceva de povestit de la evenimente ne-au spus cum au venit două fete tinere și derutate și s-au oprit în fața noastră. Crezând că nu știu unde este garderoba, noi le-am arătat drumul, iar ele s-au uitat confuze la noi, una mai mult decât cealaltă. Într-un final, s-au hotărât să nu își mai lase hainele la garderobă așa că au înaintat pe scări spre sala de spectacol. Atunci noi le-am rugat să ne arate biletele, iar ele au avut un moment de ezitare, după care au realizat ce se întâmplă. Au scos biletele și ne-au explicat că ele erau uimite pentru că suntem așa tinere, considerând că a fost o încercare de “friendly advice” în legătură cu garderoba, fără să avem vreo legătură cu organizarea.”

Personal îi dau dreptate lui Beatrice când spune că a fost ”o atmosferă completă”, mai ales pentru modul cum au fost interpretate melodiile celor 3, chiar 4 (pentru că Ólafur , deși trebuia să meargă în turneu cu toată orchestra, a venit cu o violonistă și un violocenlist + prietenul său, solistul Arnór Dan).

1474627_764694936879410_116345434_n

Artistul a făcut câteva surprize plăcute publicului: ne-a spus că îi place mâncarea românească, fapt pentru care a întârziat puțin și că și-ar dori să revină la noi în țară plus că a și învățat câteva cuvinte românești, ”foarte bine” a fost cel mai folosit, celelalte neputând fi menționate din motive de *ahem* cenzură. Și prietenul său, Arnór, ne-a dezvăluit că românecele sunt frumoase. Asta ne face mândri de naționalitatea noastră, mândri că suntem apreciați.

Una peste alta, pot să vă spun că a fost o seară liniștită din punctul de vedere al accesului unde am fost majoritatea voluntarilor, concertul a fost unul de excepție și curând vor apărea imagini pe pagina de facebook a organizatorilor (fac această mențiune pentru că sunt de părere că o poză face cât o mie de cuvinte, iar de muzică nici nu mai spun). Din câte îmi amintesc tot curând va fi disponibil și tot concertul online – înregistrat și transmis totodată live de către cei de la Radio România Muzical – așa că până atunci vă las mici fragmente de melodii pe care să le ascultați din repertoriul islandezului aici.

Mulțumim Liviu, Ovidiu, Simona, pentru oportunitate. See you next time!

Gabriel Buruiană

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: