Profil de BdV-ist: Lorand Emanuel Cinca

1422693_593831977319248_1027047300_nAstăzi, avem onoarea de a prezenta un alt voluntar cu care Brigada se mândreşte:  Cinca Emanuel, un focşănean în vârstă de 22 de ani.

Emanuel este student în primul an de master, la FADD, Design de obiect şi comunicaţii vizuale, UNARTE Bucureşti şi în prezent lucrează ca freelancer în domeniul designului de obiect.

Manu iubeşte în egală măsură tot ceea ce face. Începe să ne vorbească despre designul de obiect care se află, spune el, în tangenţă cu aproape orice alt domeniu. Îşi doreşte să realizeze tot ceea ce îi trece prin cap, adoptând încontinuu idei total diferite care să-l scoată din rutină.

Îi place să călătorească şi îi place să facă asta de cele mai multe ori singur, pentru a face trasee lungi pe jos şi a observa detalii. Singur, poate să se abată de la traseu oricând doreşte şi îşi poate stabili propriul program. De câţiva ani a adăugat la hobby-uri schiatul şi foarte recent (şi destul de stângaci, menţionează el) snowboarding-ul.

S-a înrolat în Brigadă în luna martie 2013 şi despre BdV a auzit de la o colegă care făcea parte din Brigadă deja de un an. Ea i-a împărtăşit experienţa sa de voluntar, Manu a rămas impresionat şi a hotărât să devină şi el unul.

1454314_593832003985912_875872373_nÎmi place ideea de a oferi ajutor dezinteresat într-o societate destul de egoistă. Cred că voluntariatul investeşte în primul rând în compasiune-solidaritate, fiind baza multor virtuţi”, spune el.

BdV s-a dovedit pe măsura aşteptărilor sale. A găsit aici oameni „de treabă”, solidari, cu bună dispoziţie, evenimente pe cinste (la care nu crede că ar fi putut să ajungă pe cont propriu). În prezent nu consideră că viziunea lui asupra Brigăzii s-a schimbat în vreun fel. Prima impresie a devenit… mai mult decât o primă impresie şi a rămas constantă în timp.

În Brigadă, Emanuel a cunoscut oameni cu care a putut împărtăşi experienţe noi, a închegat aici relaţii de prietenie şi a acumulat cunoştinţe cu un anumit grad de noutate. BdV l-a făcut să fie şi puţin mai responsabil. „Cred că sunt mulţi oameni inteligenţi în Brigadă de la care poţi învăţa”, spune Emanuel.

Manu a continuat să facă parte din Brigadă deoarece a avut parte aici doar de beneficii şi deoarece îi place să fie voluntar.

Ca întâmplare deosebită trăită în cadrul Brigăzii el ne poveşte păţania sa de la concertul Andrea Bocelli din acest an. În timpul concertului furtuna a invadat Romexpo iar voluntarii, printre care se afla şi el, au fost nevoiţi să alerge cu pelerinele pe ei ca să acopere scaunele şi pentru a le răsturna. I s-a părut haios cum un grup de 8-10 persoane răsturnau în sicron câte un rând întreg de scaune. Menţionează că a ales să povestească acest incident deoarece „a fost prima dată când am simţit că oamenii sunt implicaţi şi solidari”, spune el.

Întâmplări trăsnite, în schimb, crede că au existat la fiecare eveniment.

Pe viitor… ei bine, el se vede voluntar până la „adânci bătrâneţi”. Îşi doreşte ca BdV să se implice şi în activităţi sociale, de caritate. Pe viitor, este dispus să combine profesia sa cu voluntariatul şi să poată oferi mai mult ajutor.

Pentru Emanuel, BdV înseamnă solidaritate. Pentru el reprezintă locul unde poţi scăpa de stres, poţi uita pentru o clipă de problemele tale şi unde te poţi simţi bine alături de ceilalţi.

1414753_593831997319246_194330701_n

Emanuel le transmite brigadierilor noştrii dragi: „Rămâneţi acelaşi colectiv de până acum. Cred că este nevoie de oameni cu iniţiativă, cu idei noi, care să ducă Brigada la alt nivel. Cred că fiecare poate contribui cu ceva.”

Celor care încă nu fac parte din BdV le transmite: „Brigada e o experienţă foarte faină! Probabil voluntariatul e acel ceva care-ţi lipseşte!”

By Pac.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: