Campionatul Mondial de Jocuri Electronice 2013. Povestea din spatele evenimentului

ImageIn acest an, România a fost gazda campionatului mondial de jocuri electronice, între 31 octombrie – 4 noiembrie. De altfel, această întâmplare reprezintă o premieră, căci acest an a fost primul în care campionatul s-a ţinut în afara Coreei de Sud. Astfel, o mulţime de oameni cu o paletă largă de naţionalităţi (coreeni, japonezi, sud-africani, francezi, belgieni, canadieni, israelieni) veniţi din 46 de ţări diferite, au aterizat în micul Paris şi şi-au petrecut mai mult de trei sferturi din zi în incinta Sălii Polivalente, jucându-se sau urmărind jocurile posibililor adversari.

Organizatorii – oamenii care au adus acest campionat pe meleagurile noastre – Federaţia Internaţională de Jocuri Electronice în parteneriat cu Liga Gamerilor Profesionişti (Professional Gamers League – PGL), au fost cei cu care voluntarii Brigăzii au colaborat pe parcursul a mai multor zile (etapa de preproducţie, etapa evenimentului şi postproducţie)

Concurenţii s-au întrecut în jocuri precum League of Legends, Alliance of Variant Arms (A.V.A.), StarCraft 2 şi Tekken Tag Tournament 2, iar în joc au fost puse sume considerabile pentru câştigători.

Şi acum, nu vă imaginaţi că voluntarii BdV au stat şi nu au făcut altceva decât să muncească pe brânci şi să admire peisajul. La rândul lor, cum prindeau o clipă liberă, profitau şi ei de această experienţă. Deci şi prin urmare, s-au întrecut, care mai de care, la tir cu arcul, la Mortal Kombat, Tekken Tag. Astfel, deşi în jocurile la care participau voluntarii, fie nu existau premii, fie existau premii modice, onoarea câştigătorilor a fost cea care conta şi care era în realitate pusă în joc. Fără mari drame, totuşi, la sfârşitul campionatului fiecare brigadier a părăsit incinta Sălii Polivalente împăcat cu ceilalţi, dar cel mai important: împăcat cu sine însuşi.

Image

Colaborarea între brigadieri şi organizatorii evenimentului a fost una fructuoasa. O doză de râs cu valabilitate de o lună le-a fost administrată voluntarilor, împreună cu lecţii de viaţă, discuţii serioase.

Cel mai frumos şi demn de menţionat este faptul că pe cât de mult i-au plăcut voluntarii pe organizatori, pe atât de mulţumiţi s-au declarat şi ei vis a vis de voluntari.

Relaţia bună dintre voluntari şi organizatori poate fi atestată şi de părerea voluntarilor, care întrebaţi ce le-a plăcut în mod special la eveniment, aceştia i-au menţionat în mod special pe oamenii cu care au lucrat.

Voluntar la eveniment, Andreea Radici spune: ,, Mi-a placut atmosfera relaxantă a evenimentului, faptul că am putut să mă şi joc şi că am avut o oarecare libertate în ceea ce a privit evenimentul. Ne-am putut şi distra, iar organizatorii au fost foarte mulţumiţi de echipa voluntarilor.

Image

Lui Adrian Iana, voluntar, i-a plăcut ,, cum am fost trataţi de către cei din organizare, oamenii aceştia ştiu cum să se poarte cu noi „.

Teodor Pîrşoagă, de asemenea, voluntar la eveniment, spune că i-a plăcut la organizatori ,,faptul că  investesc în ce le trebuie şi înţeleg importanţa unor lucruri mărunte„.

Afterparty-ul… după terminarea campionatului – organizatorii, voluntarii, jucătorii şi managerii lor au purces către un altfel de rai – locaţia unde avea să se ţină petrecerea de sfârşit. Spiritul petrecerii a reuşit să unească participanţii, nemaicontând astfel statutul dintre oameni, naţionalitate, limba vorbită. După ce petrecerea oficială a luat sfârşit, bineînţeles, indiferent de naţionalitate ori alte elemente, din nou, cei care încă mai puteau sta într-un picior pentru mai mult de zece secunde au purces către alte cluburi.

Doar ca notă informativă, în afara Coreei sau nu, adevărul este că dragii de coreeni au fost câştigători la mai multe categorii.

Pac.

2 răspunsuri

  1. Reblogged this on Printre extreme and commented:
    Il cunosc pe tipul din mijloc, poza a doua. E un voluntar vechi.

  2. Tu, Pac, sunt super tari articolele tale, ma distrez de fiecare data cand le citesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: