Profil de BdV-ist: Adam Florian

1414656_586755748026871_1529929936_nAstăzi îl prezentăm întregii hoarde BdV-iste pe „anticul” brigadier Adam Florian, care în ciuda oricăror așteptări celeste, nu o cunoaște personal pe Eva și între noi fie vorba, „Eva” lui poartă în viața lumească un cu totul alt nume.

Adam este în ultimul an de master la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, dar lucrează deja ca inginer în telecomunicații într-o companie de IT. Pe alocuri mai colaborează și cu o firmă de catering care își desfășoară activitatea, la fel cum se întâmplă și în Brigadă, pe la evenimente. La ediția festivalului SummerWell din acest an, de exemplu, a participat cu această firmă ca ȘEF de bar. 

Lui Adam, căci iertat ne fie faptul că ne referim la el pe numele său de familie, dar nimeni nu îl strigă altfel, îi place foarte mult să conducă și să se plimbe cu mașina. Îi place de asemenea să joace fotbal, că doar este „bărbat adevărat” și îi mai place să piardă timpul la calculator. Se consideră un fel de „om bun la toate”, îi place să repare și să remedieze diverse lucruri a căror funcționalitate este îndoielnică. Îi plac foarte mult activitățile de Dj și barman, iar acest lucru i se trage preponderent din faptul că în trecutul său recent a lucrat în Elephant Club, club pe care îl consideră ca pe o a doua casă, și pe care îl recomandă adesea. Acolo mai, mai că îi obligă pe ceilalți BdV-iști care îi cad în ghiare să sălășluiască pe la afterparty-uri.

Ideea de a face voluntariat la evenimente l-a atras pe Adam încă dinaintea existenței Brigăzii, prima lui experiență de acest gen fiind la ediția din 2005 a festivalului Stufstok. Au urmat apoi alte concerte la care a participat alături de o echipă care nu avea un cadru formal și legal și nici obiective pe termen lung. O primă interacțiune cu cei care aveau să devină BdV-iști a avut loc în cadrul concertului Live Earth din 2007, când a fost „pe post de Tunaru”, spune el, fiind coordonatorul întregii echipe de voluntari (aproximativ 100 la număr), iar printre voluntarii pe care îi coordona se aflau și Andrei Dinu și Luciana Petroiu – cei care aveau să devină viitorii stâlpi ai Brigăzii. În 2009, când s-a reîntâlnit cu Andrei Dinu, rolurile erau inversate: el era voluntarul pe care, de această dată, Andrei îl coordona. Și-au amintit de îndată de prima lor colaborare, iar Andrei l-a întâmpinat cu încurajarea că între ei avea să urmeze o colaborare foarte bună, lucru care în timp s-a și confirmat și materializat prin cei cinci ani de muncă și senzații tari pe care Adam le-a trăit din plin în BdV.

1376240_586755754693537_864043964_n

Brigadierul ne-a povestit că la începuturile mitice ale Brigăzii turele nu erau sistematizate, iar activitatea de voluntariat presupunea o prezență „full time”. În timp, organizația s-a dezvoltat mult în ceea ce privește transparența și eficientizarea procedurilor de lucru, iar că un merit deosebit îl are şi utilizarea instrumentelor online. Ca nimeni altul până acum, el consideră că petrecerile de după evenimente și-au pierdut din farmec odată cu trecerea timpului. Noi nu suntem de acord, poate că totuși el s-a bucurat de atât de multe petreceri încât cele de acum nu mai prezintă interes, daaar… îi respectăm părerea.

Brigada de Voluntari înseamnă echipă, evenimente, prieteni și foarte multă socializare pentru Adam, dar este totodată un loc potrivit pentru dezvoltare personală.

La fel ca alţi voluntari şi Adam recunoaşte că Brigada l-a ajutat să se dezvolte foarte mult pe plan profesional și personal. Prin intermediul organizației a reușit să-și dezvolte abilități precum munca în echipă, proactivitatea, învăţarea şi abilitatea de a lua decizii în mod rapid, în condiţii de stress.

În plus, toate aceste abilităţi au fost dobândite într-un context atât de plăcut, pentru că este pasionat de concerte şi festivaluri mari: „m-au atras concertele foarte mari, unde publicul vine în număr foarte mare deoarece reprezintă o provocare mult mai mare”.

1379101_586755751360204_82810975_nLa capitolul întâmpări ieșite din banal și trăite alături de Brigadă, Adam menționează festivalului Sziget: „Experienţa Sziget 2011 a fost de departe cea mai deosebită activitate, iar interacţiunea cu cei de acolo a fost cu adevărat fascinantă. Un aspect incredibil la întoarcerea în Bucureşti a fost faptul că ne-au fost vândute bilete până la locul 137 în condiţiile în care vagonul avea doar 136 de locuri”. Da, nimic nu-i imposibil!

În prezent, Adam este încă motivat să rămână alături de noi, în BdV, pentru că a ajuns în punctul în care are multe cunoștințe despre ce presupune desfășurarea unui eveniment. Pe viitor dorește ca prin prezența lui la evenimente să realizeze un tranfer de „know-how” cât mai eficient și întocmai din acest motiv îşi propune să fie coordonatorul cât mai multor echipe, post destul de solicitant, de altfel.

Ca sfaturi de luat aminte, Adam vă transmite vouă, BdV-iştilor, să mergeţi la cât mai multe evenimente, să vă duceţi la îndeplinire task-urile asumate, să relaționaţi cu ceilalți voluntari și să exploraţi cât mai bine Brigada, să vă păstraţi motivarea și încrederea, să fiţi echilibrați şi, un sfat pe care îl apreciem foarte mult, să nu vă angajaţi în conflicte, în special în cele excentrice care pot avea loc câteodată în mediul online.

Nu în ultimul rând, Adam îi salută călduros pe BdV-iști și le transmite că așteaptă cu nerăbdare să se revadă la fotbal. Doar ca idee, menționează că el este singurul BdV-ist care a participat la coregrafia ceremoniei de deschidere a finalei Europa League București 2012 și are chiar și dovezi: fotografiile care au imortalizat acest moment.

Pac.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: