Every second is a life time @ Concert Hurts

WP_20131011_007[1]On a stage across the city on a Friday night,

The crowd meets the band of its dreams.
They share a look in silence

And everything is understood
Everybody sings:
Don’t let go
Never give up, it’s such a wonderful life!
Don’t let go
Never give up, it’s such a wonderful life!

Wonderful, wonderful, wonderful life!

(Adaptare după piesa “Wonderful Life”)

Puţini dintre voi ştiu că trupa Hurts s-a format undeva prin 2005 când doi tineri, Adam şi Theo, s-au întâlnit în timpul unei bătăi într-un bar din Manchester. Dar pentru că erau prea ameţiţi ca să se lupte, au decis să stea la un pahar de vorbă. Şi-au dat seama că au gusturi muzicale asemanătoare şi au decis să îşi înfiinţeze o trupă, care până în 2008 nu a fost deloc cunoscută. Abia după jumătatea anului, au filmat un video pentru Wonderful life, într-un depozit. Video-ul a devenit viral şi  în săptămâna urmatoare au primit oferte de la mai multe case de discuri, motivându-i pe cei doi să înregistreze un întreg album, primul din cariera trupei, care începând din acest moment s-a numit HURTS.  Puteţi urmări primul lor videoclip “homemade” aici.

În altă ordine de idei, suntem foarte bucuroşi că le place în România. Au fost de nenumărate ori la noi în ţară, ba chiar au şi filmat mai multe secvenţe din videoclipurile lor aici, cu artiste precum Laura Cosoi, Mădălina Ghiţescu şi multe altele. Din punctul meu de vedere au ceva aparte, aducând stilul Synthpop pe care îl practică, imagini diverse prin videoclipurile lor, care înfăţişează de cele mai multe ori balerine, călătorii către alte lumi, dansuri diverse, diferenţa dintre viaţă şi moarte, regăsirea de sine prin muzică, iar colaborând de cele mai multe ori cu diverse coruri reuşesc să transforme melodiile lor într-o ambianţa de stiluri.

În ceea ce priveşte concertul de vineri de la Romexpo, şi-au menţinut setlistul pe care l-au cântat şi în celelalte ţări, pentru că sunt în proces de promovare a noului lor album, Exile, lansat în ianuarie 2013. Dar, au cântat şi melodii de pe vechiul album, Hapiness, iar mulţimea a fost în extaz. Să nu vă mai zic că aproape 80% din mulţime era de sex feminin şi încercau cu stăruinţă să se apropie cât mai mult de scenă. 20% din ele erau pustoaice însoţite de părinţi şi cel mai probabil, aproximativ 10% erau băieţi care au fost convinşi de prietenele lor să vină la concert. Theo a aruncat cu trandafiri albi în mulţime, a încurajat pe toată lumea să cânte şi chiar dacă nu a fost un show atât de mare ca cel de la festivalul Summerwell de anul trecut, a avut şi câteva idei pe care le-a pus în scenă. A avut steagul României pe care, la final ,l-a aruncat în mulţime şi a distrus într-un mod teatral un postament de microfon la finalul unei melodii.

WP_20131011_016[1]

Ne-a plăcut  că am întâlnit foarte mulţi oameni din Brigada de Voluntari la acest concert, deşi ca şi voluntari am fost o echipă destul de mică. Ca de obicei, am lucrat la acces şi a existat o echipă mobilă, care ne aducea apa şi mâncarea când aveam nevoie. Am fost puţin dezamăgită că mulţi din echipa noastră au plecat devreme de la concert, având în vedere cât de mult ne-am dorit toţi să fim acolo. Probabil şi mulţimea zgomotoasă ar fi fost de acord cu mine, a fost într-adevăr un concert chiar  reuşit.  Sunt bucuroasă că, datorită celor două trupe care au concertat în deschidere, Yellow şi Grimus, am putut asculta 14 din cele 15 melodii ale trupei Hurts şi am savurat fiecare moment, bucurându-mă  alături de prietenii mei.

‘Cause we know this music seems real

But we don’t know how to feel.

We say goodbye to the band at the end

And we get ready for the weekend.

Stay.

(Adaptare după piesa “Stay”)

Cu entuziasm,

Andreea Radici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: