Profil de BdV-ist: Munteanu Alexandra

ImageAstăzi a venit rândul brigadierei Alexandra Munteanu să fie prezentată așa cum se cuvine întregului corp BdV-ist. Alexandra are 23 de ani, este din Ploiești și a terminat Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, profil Probațiune și Protecția Victimelor din cadrul Universității din București. În prezent este în an terminal, în cadrul aceleeași facultăți la masterul de Prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri.

Ea lucrează de un an și într-un call center pentru o companie aeriană low cost.

Alexandrei, sau Lexei, așa cum o cunosc prietenii, îi plac în special activitățile sportive și în mod și mai special îi place volley-ul (a și terminat patru ani de liceu cu profil sportiv). Îi mai place să iasă, să se plimbe, să citească, îi plac filmele, îi place să fie voluntar la diferite evenimente, festivaluri și altele, și nu în ultimul rând îi place… liniștea.

După o încercare cu o ratare bizară de a-și contopi forțele cu cele ale Brigăzii în martie 2011, din martie 2012 a devenit voluntar BdV-ist cu acte în regulă. Ea a auzit despre Brigadă de la o colegă de facultate și recunoaște că motivația ei principală a fost la început dorința de a vedea concertele.

Într-un mod ciudat, spune ea, sentimentul pe care l-a avut la primele evenimente cu Brigada a rămas constant în timp. El constă într-o emoție și o agitație interioară atunci când se gândește la eveniment în sine. Activitățile i s-au părut întotdeauna amuzante.

Image

Acum a realizat că a fi voluntar în Brigadă merge dincolo de doar cele câteva ore în care participi la eveniment și te asiguri că totul merge ca pe roate, iar apoi mergi liniștit și vezi concertul. Ea știe acum că uneori muncești mult, dar și răsplata este pe măsură și de cele mai mult ori ea vine, nu în timpul concertului sau evenimentului, ci după. În plus, această satisfacție nu este trecătoare, ci se construiește în timp, și se dezvoltă continuu, după fiecare eveniment mai adăugându-se o cărămidă.

Brigada a ajutat-o și pe Lexa, ca și pe noi toți de altfel, să se dezvolte. În Brigadă a învățat ce înseamnă cu adevărat organizarea unui eveniment, a realizat munca care se află dincolo de scena frumos amenajată și un concert reușit. A devenit în timp, de asemenea, mai comunicativă, mai organizată și ceva mai responsabilă.

Până acum nu s-a gândit niciodată de ce a continuat să facă parte din Brigadă. Totul a venit ca un element natural. Mereu s-a gândit „aaaaaaa, eveniment cu Brigada, trebuie să merg!” Un motiv ar fi totuși că la fiecare eveniment cu Brigada realizează un tot comun împreună cu prietenii ei și „munca” în sine îi face plăcere. „Deci, de ce să nu continui în Brigadă”, întreabă ea.

ImageLa capitolul întâmplări trăsnite cu Brigada, evident și ea are o sumedenie de povestit, dar alege să ne povestească chiar prima ei întâlnire cu echipa de acreditări. La B’estfest 2011 s-a înrolat în Brigadă ca voluntar extra și urma să își facă veacul la echipa de ticketing. Pentru a ajunge la locație trebuia, evident, să-și recupereze echipamentul, mai exact brățara de voluntar. Ajunsă în fața puternicei echipe de acreditări, frumușel cu buletinul a cerut ceea ce i se cuvenea. A fost de îndată anunțată că nu își poate ridica brățara pentru că aceasta… fusese deja ridicată. Mirată s-a întrebat și pe ea însăși, le-a întrebat și pe fete cum se poate ca acest lucru să fie posibil având în vedere faptul că ea abia ajunsese acolo. Douăzeci de minute mai târziu misterul a fost elucidat: erau două Munteanu Alexandra în Brigadă. Și dacă mai țineți minte cum vă spuneam de încercarea ei de a deveni brigadier încă din 2011, ei bine, probabil că tot doar cealaltă Alexandra Munteanu a primit acceptul.

Gândindu-se la Brigadă pe viitor, ea își dorește ca această structură să crească cât mai mult și speră să facă tot ce se poate pentru a ajuta în această privință.

Pentru Alexandra BdV înseamnă energie, activitate, o mulțime de oameni care se găsesc în același loc, au același scop și lucrează împreună la îndeplinirea aceluiași lucru.

Pentu persoanele care nu fac încă parte din BdV ea le spune: „nu știți ce pierdeți!”, iar pentru BdV-iști, continuă ea: „keep up the good work!”

Pac.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: