Profil de BdV-ist: Andreea Radici

964699_664326840261198_1838848288_oDespre Andreea vă putem spune că este proaspăt absolventă a facultății de Relații Economice Internaționale în cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Este o persoană activă. Îi place să participe la cât mai multe proiecte, traininguri și cursuri și îi place să învețe câte ceva din tot ceea ce face. Consideră că este vital pentru noi, ființele umane, să acumulăm cât mai multe cunoștințe din cât mai multe și cât mai variate domenii. Nu știați asta, dar Andreea mai este denumită și deci poate fi recunoscută și sub numele de Bing (și ne explică despre existența unor oameni care îi spun astfel pentru că ea este un fel de wikipedia bipedă și nu doar bidimensională, un fel de google mai exact, însă cum face și greșeli – ei, de aici vine Bing).

Andreea se recunoaște a fi complet obsedată de Harry Potter, nu-și mai amintește de câte ori a citit seria de cărți, atât în română cât și în engleză. A crescut și a devenit om în timp ce ele apăreau.

Iubește arta, cititul și este un cinefil înrăit. Andreea face parte din acei oameni care nu s-au ferit niciodată de jungla orașului, ba din contră, „the bigger the city, the lovelier the view”, spune ea. Ce comuniune om – natură? Ei nu îi place liniștea, preferă agitația. Îi place, de asemenea, să călătorească. Pe viitor intenționează să plece cu un EVS, iar în acest an care stă să treacă, chiar avea planificată o excursie prin Europa, pe care a trebuit să o amâne datorită unor circumstanțe nepotrivite.

Andreea mai face parte din echipa fondatoare a Clubului Studenților Diplomați – o comunitate a tinerilor interesați de domeniul diplomației, a făcut un internship la Ministerul Afacerilor de Externe pe o perioadă de 6 luni, face parte din USASE, departamentul de Resurse Umane, LSRS și alte două organizații de care este atașată. Se poate observa că în aceste condiții, Andreea nu prea știe ce înseamnă timpul liber, dar are multe planuri de viitor și, optimistă, crede că muncește în fiecare zi pentru a le pune în aplicare.

Despre Brigada de Voluntari, Andreea a auzit în primul an de facultate de la colegele ei de cameră care doreau să participe la cât mai multe evenimente. Cum ea, însă, făcea deja parte dintr-o organizație, luând în considerare și faptul că ea este o ființă devotată, putem înțelege de ce nu s-a înscris din prima, îi putem înțelege scepticismul. În următorul an, s-a gândit că fie ce o fi, putea măcar să încerce. Avea să regrete mult timp pe viitor (încă o mai face) deoarece a ratat concertul Bon Jovi. Suferința provocată de absența ei din mulțimea fanatică la concert a fost probabil elementul declanșator pentru aderarea ei la Brigadă.

901100_629390273754855_109656200_oȘoc!!! Andreea este sinceră și recunoaște că nu i-a plăcut în Brigadă de la început! Deși i s-a părut interesant conceptul din spatele BdV, oportunitatea de de a înțelege ce se întâmplă în spatele scenei unui eveniment grandios, nu cunoștea totuși oamenii, iar pe cei pe care i-a cunoscut la început nu i-a cunoscut în profunzime. Ea de fel, recunoaște că este, cum s-ar zice, un mic „hater” când vine vorba de oameni pe care nu îi cunoaște. În orice om ea căuta că identifice trăsături care să o atragă către aceștia. Anul acesta a fost totuși cel mai fain an în Brigada pentru Andreea datorită proiectului Volunteers Fest, proiect organizat sub egida Brigăzii și care a apropiat-o de oameni pe care nici măcar nu îi cunoștea înainte. Faptul că a lucrat împreună cu celelalte furnicuțe din VF pentru o idee comună care îi inspira pe toți a contat foarte mult pentru ea. Așa cum spuneam, anul 2013 a început frumos pentru ea și are la activ 25 de evenimente la care a lucrat ca brigadier. În prezent îi este recunoscătoare Brigăzii pentru oamenii de care a apropiat-o, mai ales pentru că este conștientă de faptul că nimic nu este întâmplător.

Brigada a ajutat-o foarte mult pe Andreea. Cu ajutorul Brigăzii a realizat că nimic nu este mai important într-o organizație decât… oamenii care o compun. „Ei sunt motorul care furnizează energie întregii acțiuni și sunt foarte importanți”, spune ea. S-a implicat și în departamentul de Resurse Umane al Brigăzii pentru că știe sigur că acolo este locul ei și își dorește să ajute cât de mult poate. În Brigadă și-a îmbunătățit abilitătățile de comunicare pentru că a interacționat cu muuulți oameni, a întrezărit modalități de rezolvare ale unor anumite probleme, a învățat cum să delege anumite sarcini, cum să motiveze oamenii și nu în ultimul rând, spune ea, și-a întărit credința că lucrul în echipă este foarte frumos atunci când îi cunoști pe ceilalți și știi cum gândesc.

A continuat să facă parte din Brigadă pentru știe că întotdeauna va învăța lucruri noi de la fiecare eveniment la care va participa și insistă asupra faptrului că tocmai din această perspectivă este indicat ca voluntarii să participe la evenimente cât mai variate. Ea vede „fun” să muncești până cazi din picioare atunci când lucrezi din pasiune și știi că după multă muncă, atunci când oamenii normali dorm, brigadierii se distrează tot în echipă după fiecare eveniment dus la capăt cu succes.

913648_644207962273086_201827524_oAndreea ne spune că ar avea câte ceva amuzant ori ieșit din limita normalului (pe care a stabilit-o ca fiind normală majoritatea) de povestit de la fiecare eveniment. Alege însă să ne vorbească mai amănunțit despre concertul Depeche Mode, al doilea eveniment uriaș din viața ei de brigadier. Circumstanțele nu i-au fost părtașe nici de această dată, așa că fata noastră, nedormită, hămesită și toate cele, a reușit să-și ducă la îndeplinire cu succes sarcinile. Și nu vorbim despre orice fel de sarcini, căci poziția ei era una delicată: asistent pentru echipa care se ocupa de persoanele cu dizabilități. O zi întreagă a recuperat spectatori cu mobilitate redusă și nu numai, i-a condus la locurile lor încercuind stadionul național de mult prea multe ori (iar cei cunoscători știu că este mare și că poți întâmpina dificultăți în a-l parcurge). Bineînțeles, cea mai frumoasă parte a zilei și a sarcinilor asumate a fost comunicarea cu persoanele însoțite, care a fost atotprezentă în special pentru că, așa cum spuneam, stadionul este mare, iar drumul este lung. Multe poveștie a auzit în acea zi Andreea. Printre drumuri cu persoanele cu dizabilități, alergat după apă și hrană pentru voluntarii din echipa sa, a reușit și să se „zbenguiască” la concert, a făcut o sumedenie de poze și apoi, a plecat împreună cu ceilalți voluntari la eveniment către centrul vechi, unde a petrecut până în zori de zi.

Andreea în BdV în viitor? Ea își dorește ca BdV să devină mai selectivă în recrutarea voluntarilor. Cu siguranță nu îi plac oamenii neserioși și consideră că regulile BdV sunt utile, funcționale, și crede că ar trebui reamintite înainte de fiecare eveniment. Nerespectarea lor ar trebuie să aducă cu sine și o sancțiune corespunzătoare. Plănuiește ca și în anul ce va să vină să participe la cât mai multe evenimente. În ceea ce privește departamenul de Resurse Umane, își dorește ca surprizele pe care membrii le pregătesc să se materializeze și să poată contribui și ea la realizarea lor.

Vom avea parte de surprize, deci!

Cuvintele cele mai potrivite care să descrie ceea ce vede ea în Brigadă sunt „concerte”, „zâmbete”, „bucurie”, „distracție”. Brigada este viciul de care ea nu ar vrea să scape, dar vorbind despre vicii, îi sfătuiește pe BdV-iștii fumători să renunțe la nicotină.

Pentru cei care nu fac încă parte din Brigadă, ea îi sfătuiește: „Gândiți-vă bine dacă vreți să intrați în Brigadă, asta pentru că Brigada nu înseamnă numai distracție, ci și responsabilitate.”

Pac.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: