Profil de BdV-ist la patrat : Madalina si Daniela Munteanu

Image

Mada (stanga) & Dani (dreapta)

Nu cu mult timp in urma va povesteam la “Profil de BdV-ist” cum doua surori din Roman au facut persoane din viata lor sa jinduiasca la a fi brigadier. Toata lumea le cunoaste pe veteranele gemene Munteanu: Madalina si Daniela. Bineinteles ca au foarte multe lucruri in comun (sa le-auzi vorbind n-ai reusi sa le deosebesti), dar totodata fiecare se individualizeaza prin anumite trasaturi specifice. De mentionat ca desi le-am trimis formularul la ore diferite, ele l-au completat la diferenta de… 52 de secunde.

Brigadierele noastre au terminat Facultatea de ASE la Comert, iar daca la Master Mada a urmat tot Comert in timp ce Dani a ales Administrarea Afacerilor, pe piata muncii destinul le-a adus din nou impreuna, in prezent ele lucrand la HP.

Amandoua se declara mari iubitoare de pisici, Mada mentionand ca atunci cand vede o pisica nu se poate abtine sa nu o pis-uiasca. Romanele bune sunt si ele pe lista de lucruri preferate a fetelor, Mada fiind de partea romanelor clasice, iar Dani de cea a romanelor politiste, cea din urma regasindu-se in Miss Marple, unul dintre personajele Agathei Christie, prin faptul ca are un simt al observatiei foarte dezvoltat. Noi am “observat-o” la Volunteers Fest si suntem de aceeasi parere. Pe de alta parte, sora sa ne marturiseste ca-si pierde rabdarea destul de repede, unii prieteni catalogand-o drept hiperactiva.

Un alt numitor comun il reprezinta calatoriile: Mada iubeste sa mearga la munte si regreta ca serviciul i-a micsorat timpul liber, aducandu-si aminte cu nostalgie de lunile in care urca pe munti in fiecare weekend, iar Dani nu-si poate lua gandul de la Barcelona, oras pe care l-a vizitat toamna trecuta.

Pe langa calatorii si carti, gemenelor le place sa faca si sport.

Image

In timp ce Mada ne povesteste despre muzica ei preferata (incepand de la Pink Floyd, Radiohead si pana la albumele mai vechi ale lui Eros Ramazzotti), Dani ne enumera regizorii ei preferati (Clint Eastwood, Steve McQueen si Ridley Scott) si nu uita sa-I mentioneze nici pe actorii  care au impresionat-o (Edward Norton, Russel Crowe, Brad Pitt si Denzel Washington).

Cea care a spart gheata si s-a inrolat prima in Brigada a fost Mada (in 2008), la scurt timp urmand-o si sora sa (2009). Pe Mada a convins-o gandul ca va putea vedea atatea concerte pe gratis, iar pe Dani… povestile pe care sora sa i le impartasea dupa fiecare eveniment.

Activitatea de suflet ramane pentru Dani ticketingul si adrenalina care-l caracterizeaza, chiar daca a trecut prin toate echipele, avandu-i coordonatori pe oameni de care-si aminteste cu mare drag. Un episod memorabil pentru ea este acela in care Andrei Dinu le-a explicat cu pasiune, entuziasm si calm ca nu e nicio rusine sa strangi gunoiul atunci cand esti la Waste Management. Pe Andrei il respecta si il admira foarte mult, asa cum este si in cazul mentorilor care i-au insuflat pasiunea pentru ticketing : Tudor Borzea si Tudora Enache.

Image

Fetele sunt foarte incantate ca pe parcursul timpului activitatile de BdV-ist s-au diversificat si acum pot lua parte la evenimente culturale, sportive, muzicale, chiar si… internationale.

Ce au invatat gemenele in Brigada? Mada incearca sa nu mai judece oamenii la prima vedere, iar acum stie sa munceasca in echipa, sa gestioneze oameni si resurse, plus multe altele. Dani si-a dezvoltat abilitatile de comunicare si leadership, spiritul de echipa, cunostintele de Excel si a cunoscut oameni minunati, ba chiar a invatat sa faca si cafea la filtru si sa aranjeze platouri. De cand cu Brigada, se simte apreciata, are mai multa incredere in ea si a descoperit multe lucruri noi, printre care si cum e sa fii voluntar la un festival international, adica la Sziget 2011.

Brigadierele noastre nu au parasit echipa deoarece evenimentele si oamenii pe care i-au cunoscut le-a oprit sa faca asta. Mada era curioasa sa vada incotro va ajunge Brigada, iar Dani n-ar da pe nimic adrenalina si senzatia pe care le traieste atunci cand priveste spre Tribune si vede mii de spectatori pe care i-a ajutat sa intre.

Din viata de BdV-ist, o amintire de neuitat este pentru Mada momentul in care a reusit sa ia autograf de la James Bradfield (Manic Street Preachers) in 2008, iar pentru Dani creativitatea spectatorilor de a transporta alcool in interiorul festivalului Sziget, razand si acum de sticlele de sampon si pustile de apa care miroseau de departe a licoare interzisa.

Image

Daca brigadierei Mada primul lucru care-i vine in minte cand se gandeste la BdV este sintagma “Biscuiti de Vanilie” (de pe un tricou vechi de-al lui Tunaru), considerand evenimentele alaturi de Brigada o pauza de la rutina zilnica legata de serviciu, pentru brigadiera Dani BdV inseamna prietenie si un loc cu oameni dragi.

Mesajele fetelor pentru BdV-istii de serviciu sunt : “Da-i inainte, cum ar zice Johnnie W” de la Mada si “Enjoy fiecare experienta avuta si invatati cat puteti de mult de la cei din jur” de la Dani. Mada ii incurajeaza pe cei care cocheteaza cu ideea de a deveni membrii in BdV ca nu e timpul pierdut, iar Dani ii impulsioneaza spunandu-le ca au ce invata. Noi le credem pe cuvant.

Beatrice Manolache.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: