Profil de BdV-ist : Alex Dănilă

ImageAlex este „motanul Dănilă” al Brigăzii, un om în primul rând si încă unul foarte talentat și mult prea modest în legătură cu acest lucru.

Are 23 de ani și a terminat Liceul Pedagogic „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște, profil mate – info și a absolvit recent și cu succes Facultatea de Inginerie în Limbi Stăine, Secția Inginerie Chimică în Limba Engleză, Specializarea Polimeri din cadrul Universității Politehnice din București. Lucrează în prezent pe poziția de Game Tester în cadrul EA Games.

Alex se consideră un tip obișnuit. Îi place berea, muzica bună, compania bună. Îi plac animalele și ilustrează această pasiune prin mica grădină zoologică pe care a creat-o la Târgoviște unde trăiesc, cresc și se înmulțesc 3 pisici și 2 câini… deocamdată. Îi place să doarmă, spune el (și îl înțelegem, câteodată acel somn bun, vecin cu moartea poate reprezenta cea mai incitantă formă de extaz), îi place și marea și muntele deopotrivă. Este mezinul unei familii cu patru prunci și toți băieți. Bunicii lui Alex au fost apicultori așa că și-a petrecut multe veri pe câmp, cu stupii. De patru ani este rezident în București unde trăiește, la fel ca alți muritori de rând – în cămin.

Lucrul care îl pasionează cel mai mult este arta. Desen, pictură, sculptură, graffiti, artă digitală și altele reprezintă formele artistice care îl mișcă cel mai mult. Îi place să deseneze și dorește să experimenteze cât mai multe feluri de a se exprima.

În timpul liber îi place să deseneze, să iasă prin parc (viziunea contemporană a ieșitului la aer liber) și să citească o carte bună. La Târgoviște, își petrece adesea zilele grădinărind și jucându-se pe calculator.

În afară de Brigadă, mai face parte din Societatea de Chimie din România, ONG în care nu este însă membru activ.

Alex s-a alăturat Brigăzii în 2011, iar primul eveniment la care a participat în calitate de voluntar a fost concertul Sting. A aflat despre existența Brigăzii de la o amică și s-a alăturat acestui ONG datorită faptului că vroia să cunoască oameni noi și deoarece îi era dor de atmosfera de voluntariat, întrucât înainte de înscrierea în Brigadă fusese deja voluntar la trei ediții Stufstock.

Image

La început, voluntariatul prin Brigadă a reprezentat pentru Alex un șoc. Fiind obișnuit cu Stufstock, unde o mână foarte puțin organizată de oameni făcea toată treaba după niște reguli adesea nu foarte clare, în BdV organizarea foarte bună a fost primul lucru care l-a frapat.

În Brigadă iubește faptul că există o diversitate de evenimente la care poate participa și iubește faptul că este liber să aleagă la care dintre aceste evenimente să participe în calitate de voluntar. Consideră că de la fiecare eveniment are câte ceva de învățat.

În prezent, el spune că a înțeles câtă muncă există în spatele unui eveniment și spune despre brigadieri că sunt „oameni de milioane” pentru că reușesc, indiferent de condiții, să-și ducă munca la bun sfârșit și întodeauna cu plăcere.

Brigada a pus câteva cărămizi și la consolidarea lui Alex. Alex ajunsese cândva într-un punct în care devenise poate mult prea introvertit iar Brigada l-a ajutat să se deschidă. Ușor, ușor a înțeles că trebuie să își valorifice talentele și să aibă mai multă încredere în sine.

Anii au trecut iar Alex este încă un brigadier de seamă. El spune că acest lucru se întâmplă pentru că în Brigadă îi place la nebunie.  Alex povestește că atunci când participă ca voluntar la evenimente și face treabă cot la cot cu restul colegilor din Brigadă, parcă i se umple un gol din suflet și se simte mai împlinit. „Ca să spun în termeni chimici: Eu sunt unul dintre sutele electronii ce orbitează în jurul nuceleului atomic: Brigada de Voluntari”, mai spune el râzând.

Alex, ne spune că pentru el toate întâmplările pe care le-a trăit în Brigadă sunt deosebite și că nu există eveniment sau petrecere BdV fără câte o întâmplare.

Image

Ne și dă un exemplu de o astfel de întâmplare, legată de ediția din 2013 B’estfest, când în ultima noapte de festival, se făcea că cinci brigadieri: Dănilă, măria sa, plus Ioana, Adi, Ana și Negoiță încercau să descopere locația celorlalți brigadieri. În căutarea lor febrilă, din senin s-a născut o idee: hai să ne jucăm mațele încurcate! Și așa și-au pierdut pentru moment țelul inițial cei cinci voluntari, și s-au oprit în mijlocul drumului pentru a se juca, binînțeles, mațele încurcate. Alex s-a amuzat teribil atunci.

Cât despre planurile lui Alex în legătură cu Brigada, având în vedere că a prins din plin anul în care BdV sărbătorește cinci ani de existență, Dănilă ar vrea să îi fie alături și atunci când va împlini un deceniu, poate și atunci când va împlini două, spune el, și speră să fie așa.

Ce înseamnă BdV pentru Alex? Ei bine, el nu a căutat nicioadată un înțeles pentru BdV. Numele Brigada de Voluntari are pentru el cea mai puternică rezonanță. Nici „Bani de Vodcă”, „Bicuiți de Vanilie”, „Becuri de Vânzare” ori alte astfel de structuri haioase nu sunt, nici pe departe, suficiente pentru a descrie BdV.

Mesajul lui Alex pentru BdV-iști este: „Să ne vedem voioși la cât mai multe evenimente!”, iar pentru cei care nu fac încă parte din BdV: „Shame on you! Nu știți ce pierdeți!”

Ar trebui să-l luați în serios pe Dănilă motanul, zău!

Pentru că el nu mai dorește să adauge nimic pe lângă cele de mai sus, dorim să mai specificăm noi câteva lucrușoare despre BdV-istul nostru simpatic. Așa cum am evidențiat mai sus, Alex Dănilă este multilateral dezvoltat, știe cum să facă multe lucruri utile, dar există ceva care îl face cu adevărat să strălucească: desenul.

Așa că, pentru cei care simt un interes pentru arta sa, pentru cei care doresc să comande un portret, sau pentru cei care sunt doar curioși puteți accesa următorul link:

https://www.facebook.com/artaalexdanila

Pac.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: