„Rock the City” = „Burn the City”

ImageDintre toate cele patru elemente primordiale – apă, aer, foc, pământ – se poate spune că la Rock the City, focul a fost elementul dominant atât la propriu, cât și la figurat.

Brigadierii s-au aflat la fața locului, ca de obicei, pentru a ajuta la organizarea cât mai armonioasă a acestui haotic și zgomotos eveniment ce avea să vină. Voluntarii BdV au suportat călduri infernale pe timpul zilei și chiar și în aceste condiții ei și-au îndeplinit task-urile asumate, de asemenea în mod voluntar, admirabil. Felicităm oamenii dedicați!

Timp de două zile – 27 -28 iulie, de la Romexpo, acolo unde își avea originile, sămânța Rock-ului s-a împrăștiat peste capitală.

Formații precum Heaven Shall Burn, Enslaved, Rezident EX, Goodbye to Gravity, Trivium, Psychogod, White Walls, Bullet for my Valentine și nu în ultimul rând Rammstein, au electrizat atmosfera.

Image

Și ce mai atmosferă! Au fost pe acolo oameni energici care alergau, strigau, dansau, băieți, fete, adolescenți adulți, fără să se ia în considerare diferențe de vârstă sau gen, își balansau frenetic pletele. Au avut loc revederi între prieteni vechi care în viața de zi cu zi sunt împrăștiați prin lumea mare și nu în ultimul rând,  tabara noastră s-a reunit cu voluntari veseli și zgomotoși și noi peste poate. A fost muncă peste muncă, dar au fost și afterparty-uri peste afterparty-uri.

Cât despre magia concertelor… pentru că nu există timp și nici spațiu și pentru că nici nu este de joacă cu aceste două dimensiuni, am ales să vorbesc în special despre concertul care a închis festivalul și anume mult așteptatul concert Rammstein.

Ei bine, dacă ar fi să descriem show-ul băieților într-un cuvânt, nu cred că există unul mai bun decât cel de INCENDIAR! Membrii formației germane nu s-au jucat nici ei. Focul a fost și în cazul lor elementul dominant. Pe parcursul spectacolului au folosit toate soiurile de elemente și trucuri pirotehnice, iar ei… au ars în flăcări la propriu. Pact cu diavolul păreau că au făcut, pentru că foc ieșea din glasurile și membrele lor. Și-au dat foc de buna voie și focul, prietenul lor probabil, nu i-a vătămat.

Voci puternice, prezențe impunătoare, cei de la Rammstein au avut în mâinile lor mințile tuturor prezenți. Atâta patimă printre fani, încât legătura subtilă dintre giganții de pe scenă și spectatorii reduși pe durata concertului la o veritabilă armată, ar fi putut să creeze poate, la un singur îndemn al membrilor formației cine știe ce tragedie hitleriană. De-abia după ce am ieșit din propria transă am întrezărit și acest scenariu, care din fericire nu s-a petrecut asmenea. Spectatori, voluntari, muncitori – toți s-au lăsat pradă ritmurilor puternice. Un asemenea spectacol este greu de egalat și consider că fiecare om, indiferent de înclinațiile muzicale ar trebuie să meargă la un concert Rammstein măcar odată în viață. Dacă nu pentru ritmuri, dacă nici pentru versuri – căci nu toată lumea știe și înțelege limba germană, măcar pentru show.

Image

Acum, nu pot vorbi în numele tuturor, dar știu cu certitudine că printre voluntarii care au asistat la spectacol încă există unii pe care, chiar dacă au trecut ceva zile, magia spectacolului încă nu i-a părăsit.

Du Hast voluntari faini, BdV! (într-un fel de traducere a unui om pozitiv).

Foc, foc, foc și fum, fum, fum!

Pac.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: