„Scream for me, Bucharest!”

iron 4După 10 – 15 minute de holbat la ecranul laptopului, tot nu știu cum să încep povestea BdV la Iron Maiden. Am mai citit articole de pe blog pentru inspirație, am și schimbat culoarea paginii de la Word, parca nimic nu merge. Nu vi s-a întâmplat până acum să faceți ceva, să vă placă așa de mult încât dacă vă întreabă cineva orice despre chestia aia să rămâneți cu gura deschisă și să ziceți: „A fost genial!”?

La aproape o săptămână de la concert tot îmi vine să pun pe repeat Trooper, Run for the Hills și Fear of the Dark. Și între melodii mă laud cu sticla mea de bere IRON MAIDEN, cu Eddie the Head pe ea (de la Trooper). Sticla e „secretul” de îl știe toată lumea.

Revenind la experiența Iron Maiden, ei bine, am început-o devreme,  pe la 10 dimineața. Startul era programat de la 8:00, dar, cu bunăvoința coordonatorului Dani am reușit să rezolv niscaiva treburi de dimineață. Cu cafeaua de la Izvor m-am pornit în căutarea intrării pentru voluntari. Din fericire micul cort al voluntarilor era vizibil, am reușit să dau de restul oamenilor, am schimbat câteva vorbe, apoi direct la cortul mare de catering. Am rămas acolo toată ziua, așa că dacă se întâmplă să mă întrebe cineva ce s-a întâmplat pe afara, vă spun sincer, habar n-am. Faptul că am stat cu le chef de Iron Maiden și că am schimbat câteva cuvinte în pauza de țigară A FOST GENIAL (expresia asta o să o mai repet de câteva ori).

Din fericire cafeaua și-a făcut repede efectul (mai aveam și Cola prin frigidere) și mi-am putut intra imediat în mână, cel puțin așa mi s-a părut. Dacă n-am spart niciunul din multele vase și nici nu am strâmbat nicio tigaie înseamnă că pentru mine a fost o zi de succes. Trebuie să o întreb pe Paula – the person in charge- dacă mă laud degeaba.

Poate unora li se pare total nesemnificativ să spele vase într-un cort de concerte, unde mănâncă oameni din staff-ul unei trupe internaționale, dar se merită. Pe lângă faptul că reușești să vorbești cu oameni mari, în caz de rămâi lefter te poți lăuda unui restaurant că ai lucrat la foc continuu, ai spălat vase, n-ai spart nimic și ai mai și reușit să te și organizezi. Jobul e al tău în următoarele minute, nu? Și pe lângă asta, bucătarii nu țipă la tine că ești „prost” și „bun de nimic”, ba îți mai laudă și resturile de ojă de pe unghii (pe lângă faptul că felicită echipa din care ești așa de mândru că ai făcut parte).iron1

Nu știu cum a fost la preproducție, dar în ziua evenimentului,  totul a decurs bine. Cred că noi, BdV-iștii, putem fi puși la aproape orice. Ne învățăm repede cu ce avem de făcut, chiar și când vine vorba de bucătărie.

Și acum câteva cuvinte despre marea echipă de la catering, mă refer la echipa lor. Încă o dată vă spun, A FOST GENIAL. Unii dintre noi au reușit să stea la povești cu ei și așa am aflat cum poți face parte din stafful Iron Maiden. Poți să pornești de jos, tot de la spălat vase, așa cum a făcut și Heather, una dintre bucătărese. Ce mi-a plăcut mult la ei este că știau că suntem oameni și că mai greșim, așa că dacă ne ieșea ceva mai prost, nu era problemă atâta timp cât nu era ceva grav. Apropo, cred că limita pentru grav era pe undeva pe sus, n-am reușit să ajungem la ea. Chiar și când firul uneia dintre chestiile în care ții mâncarea caldă s-a topit, nimeni nu s-a crizat. Ar trebui să luăm modelul și dacă e vreun tratament, să îl urmăm. Se lucrează mult mai bine și cu spor undeva unde lumea este relaxată și te încurajează când începi să dai din cap.

Și uite așa a trecut ziua, pâna la începerea concertului, când a trebuit să îmi iau și invitatul. Și da, te simți ca un soi de vedetă când treci de pază doar cu brățara și n-ai stres la controale. Partea asta a observat-o și musiu invitat, cu toate că el a prins mai mult din concert decât mine. Dar sacrificiul merită…

Ce s-a întâmplat de când au început concertele și până am terminat noi pe la bucătărie, nu-mi mai aduc aminte. Știu doar că îi anunțasem pe toți că la Trooper și Fear of the Dark o să dispar ca prin minune, ceea ce s-a și întâmplat… Când a venit unul dintre membrii staff-ului să îl ajutăm cu spălatul a 2 pahare au început acordurile de la Trooper, iar eu m-am panicat, dar Andra, una dintre colege, a reușit să mă trezească, să o ajut puțin și apoi… pe-aici ți-e drumul, direct în primele rânduri la concert. În grabă, nici șorțul de bucătar nu l-am dat jos. It was all about the song…

Cam tot pe atunci a început și „extazul” prin echipa noastră. Primisem următorul imbold de la The Chef: cu cât terminam mai repede, cu atât vedeam mai mult din concert. Așa că imaginați-vă 4 oameni de bază, cu ajutor din când în când, spălând vase de zor și făcând pachete pentru acasă. Nu conta oboseala, nu conta că am stat toată ziua în picioare, numai să terminăm vasele alea mai repede, să putem să ajungem și noi în primele rânduri. Se pare că și britanicilor de acolo le-a plăcut de noi de la început până la sfârșit. S-a lăsat cu strângeri de mână și cu mâncare pentru acăsică (și acum mai am ceva în frigider).

iron sticlaDespre concert nu mai zic nimic. Cred că îl știți cu toții și ați simțit aceeași plăcere orgasmică. Poți să fii praf, dar și dacă stai cu fundul pe pavajul de la Constituției, tot te bucuri de muzică și dai din cap de jos. A! și spiritul de Brigadă s-a arătat și pe aici. Sorin și-a luat cadoul pentru peste 3 luni. Să porți sănătos tricoul cu Iron (lucky bastard!)… Dar nu-i problemă, pentru că noi, cei de la catering, am primit o sticlă de bere, PLINĂ, cu Eddie the Head pe etichetă, de la echipa lor de catering. Acuma, probabil trebuia să rămână secret, dar cum să nu te lauzi cu așa ceva? E una dintre cele mai bune amintiri de ei. Autograful se șterge, poza o pierzi, dar sticla și dacă se sparge, tot rămâi cu eticheta. By the way, sticla așteaptă o ocazie specială să fie deschisă.

Aș mai spune multe despre experiența Iron, cina de la miezul nopții de pe trotuarul Bulevardului Unirii, câteva experiențe de echipă și voie bună, dar cred că mă limitez la dat un replay pentru Run to the Hills. Long live Iron!

Ioana Petrescu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: