Profil de BdV-ist : Ștefăniță Soare

ImageAstăzi îl prezentăm pe Ștefăniță Soare sau Nietzche al Brigăzii, așa cum mai este cunoscut, filosoful nostru cu care se pot purta discuții interminabile și totuși deloc plictisitoare, fapt care denotă o maturitate în gândire. Cele de mai sus se află în genuină contradicție cu predestinarea sa datorată numelui de a rămâne, indiferent de vârstă, un copil.

Ștef a terminat în Buzău, orașul său natal, liceul de informatică „Alexandru Marghiloman”. În 2009 a absolvit Facultatea de Finanțe Bănci din cadrul ASE, iar în 2011 a terminat Facultatea de Administrație Publică din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. În urmă cu un an și-a dat demisia de la un loc de muncă pentru oameni mari și mult prea serioși și a decis să lucreze pe cont propriu. Se ocupă cu programarea și web-designul, cu alte cuvinte încearcă să dea culoare internetului, punând suflet în tot ceea ce face.

Ștefăniță ne povestește că deși numele său de familie este Soare, nu se află în centrul Universului așa cum credeau oamenii în antichitate și nici nu are atâta energie asemenea soarelui de pe cer, astfel încât să încânte pe toată lumea. Se mulțumește atunci când cei apropiați sunt fericiți în prezența lui. Nu are nici vârsta de 4,6 miliarde de ani, ci doar 26 până în prezent.

Știe să facă cartofi prăjiți, fotografii și site-uri, dar are curajul să creadă că într-o bună zi va câștiga premiul Nobel. Suntem curioși totuși oare în ce domeniu va fi să fie.

Se declară un tip de modă veche. Îi place muzica anilor ’70 și stilul de viață din acei ani. Adoră Radiohead, Pink Floyd, The Doors și Placebo.

Ar trebui să se mai știe despre el că încă de când Ștef cel mic era și mai mic era un brainiac – olimpic la fizică, matematică și informatică.

Primul său eveniment în Brigadă a fost Cirque du Soleil, în februarie 2012. Cunoștea însă povestea Brigăzii încă de un an înainte, de la colegul lui de apartament care se întorcea acasă întotdeauna euforic după fiecare eveniment cu Brigada și care nu e altul decât Daniel Bratosin.

Image

Așa s-a decis Ștef că trebuie să experiementeze și el ceea ce se întâmplă în Brigada. S-a pregătit, și-a făcut niște notițe, și-a luat inima în dinți, a plecat la interviu și acum este printre noi!

Ștef găsește că Brigada este un fel de drog care ajunge să te domine, într-un fel, pentru că îți oferă tot ce ai nevoie. Mai specifică el că nu poți avea tot ceea ce-ți dorești, dar poți avea tot ceea ce îți este necesar.

Brigada l-a ajutat să se dezvolte pe mai multe planuri. Spune despre el că din cauza Brigăzii nu mai este TOCILAR. Aici a căpătat abilități dezvoltate de socializare, cunoștințe de genul – țara de origine a fiecărei beri, metode de supraviețuire la temperaturi de 40 de grade și câștigătorul din lupta dintre șarpe si iepure.

Ștef spune că nu ai cum să nu faci parte din Brigadă dacă te afli în București.

El nu ne poate povesti o singură întâmplare trăsnită, incredibilă, deosebită împreună cu Brigada pentru că a trăit mult prea multe. Prin Brigadă a ajuns să viteze țara: a ajuns prin Iași, prin apartamente superbe și s-a trezit filosofând cu oameni cultivați, a petrecut prin tot felul de localuri în care ziua se doarme, iar noaptea se trăiește. Cu Brigada a văzut cum este să ajungi prin Oradea și să-ți dai seama că iubești ardelenii saaau, cum este să ajungi să faci baie gol alături de cineva drag prin Vama Veche și să asculți Bolero la răsărit.

Planurile sale în Brigadă sunt acum să termine site-ul BdV și să creeze „Separeul BdV”.

Image

Întrebat care este primul cuvânt sau prima structură care îi vine în minte atunci când se gândește la BdV glumește: Bursa de Valori. Curios…oare ce tip de valori ia în considerare Ștefăniță?

Ștef îi încurajează pe BdV-iști dar și pe cei care nu sunt încă brigadieri să nu se consume cu munca, dar se referă la acel tip de muncă pe care îl practică părinții noștrii, căci nu îi încurajează nici să stea degeaba întrucât sunt mult prea mult lucruri de făcut în această lume. El vă spune: „Gândește-te că alții cresc în timp ce tu stai!”.

Pac.

Reclame

Un răspuns

  1. frumos articol. am aflat si lucruri noi, dar recunosc poza e cea care m-a impresionat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: