„Before it’s too late”

ImagePentru cei care au trecut prin zona Palatului Național al Copiilor au putut vedea miercuri dimineața, 26 iunie, mai multă agitație decât este de obicei prin zonă. În afara autocarelor care plecau cu copii în excursii, la Palatul Copiilor se făceau pregătirile pentru evenimentul Before it’s too late organizat de Asociația OvidiuRo.

Voluntari din Brigadă, alături de voluntari și prieteni din Asociație s-au implicat în transformarea clădirii într-un cadru potrivit destinației evenimentului general. De dimineață am ajutat la descărcarea și transportul băuturilor pentru bar și a altor utilități, la montarea bannerelor, afișelor, la organizarea simezei, montarea panourilor la intrare și la etaj, la pregătirea mapelor de prezentare pentru presă, distribuirea de ecusoane.

Cu toate că nu am avut sarcinile dinainte stabilite, fiecare dintre noi s-a implicat în realizarea lucrurilor necesare la sugestiile celor din Asociație. Întreg procesul de „punere în scenă”, de transformare a spațiului pentru desfășurarea evenimentului din acea seară a fost unul interesant; și deși au existat momente când aparent nu aveai ce face, fiindcă totul părea a merge de la sine, până la deschiderea pentru presă și public, fiecare avea sarcini de îndeplinit (recepția invitaților, a participanților, verificarea biletelor, a sălii, montarea zonei de discuții, de Q&A, prezența cu microfoane prin sală pentru facilitarea momentului Q&A, prezența la standul de vânzare ș.a.) știa unde trebuia să fie, ce trebuia să facă, fără însă a se pierde flexibilitatea și posibilitatea de a interveni, ajuta când un moment sau o situație o cerea.

ImageDincolo de micile incidente neprevăzute și de întreruperea filmului, întreg evenimentul a fost unul care a arătat că există interes și dorință de a face lucrurile cât mai bine posibil. Persoanele au fost în cea mai mare parte sociabile, amabile și s-au arătat deschise la a împărtăși informații, experiențe constructive.

Ceea ce nu a ținut însă nici de organizatori, nici de voluntari a fost partea în care s-a văzut că publicul și presa noastră nu au multă experiență în ceea ce privește acest tip de evenimente la un moment dat, în cursul conferinței de presă, părând că se deplasau întrebările din direcția evenimentului centrat pe educația în grădinițe a copiiilor către o direcție ce ține mai degrabă de tabloide. Din fericire invitații au știut cum anume să evite căderea în acest tip de întrebări, iar organizatorii au încercat să readucă în prim plan tema evenimentului.

Concertul oferit de Moonlight Breakfast la After party a fost o încheiere elegantă și foarte plăcută a serii. Invitații principali s-au retras la scurt timp după începerea After Party-ului, după care treptat participanții au plecat, către final simțindu-se o atmosferă de o seară reușită, muncită care s-a vrut (și a și fost) altfel.

Ingrid Boeru.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: