Profil de BdV-ist : Andreea Burdujanu

ImageAstăzi o prezentăm pe Andreea Burdujanu, în etate de…25 de ani, chiar dacă acest număr s-ar putea să-i uimească pe unii cam la fel de mult cum m-a uimit pe mine, de exemplu, atunci când am explorat și am aflat adevărul miraculos.

Andreea a urmat și absolvit atât nivelul de licență, cât și pe cel masteral – Economia și Administrarea Afacerilor Agroalimentare, în cadrul Academiei de Studii Economice, și în prezent este colaborator pe partea de contracte interne și externe în cadrul festivalului „George Enescu”.

În timpul liber Andreea dansează, și pentru asta uneori nici nu are nevoie de muzică, bea – pentru că apa, sau în orice caz, lichidele susțin viața până la urmă, mănâncă. Îi place să călătorească și să învețe în cât mai multe limbi străine expresia „Hai noroc!”. „Prost!” în germană îți zicem noi, Andreea, ca să mai ștergem un idiom de pe listă.

Andreea a aflat de existența Brigăzii în urmă cu 3 ani, undeva prin 2010, la prima întâlnire pe care a avut-o cu Dani Bratosin, unde el povestea cu patimă despre oamenii mulți și interesanți din Brigadă, despre experiența în sine de brigadier și despre formații despre care Andreea nu auzise până atunci. La acea vreme, ea recunoaște că era oricum mai interesată să-l studieze pe garçon-ul cu care avea întâlnire decât de anumite povești pe care el le spunea, dar pe care ea nu le simțise până atunci. Situația s-a schimbat rapid, pentru că în același an ea a participat ca voluntar la primul ei eveniment cu Brigada: B’estfest, unde a simțit pe pielea ei ceea ce îi povestiseră alții despre Brigadă. Experiența B’esfest a impresionat-o, iar apoi a urmat Cirque du Soleil care i-a lăsat aceeași impresie plăcută. Odată ce a fost la un eveniment, și-a dorit să meargă la toate și cam asta este povestea ei de dragoste cu Brigada. Din 2012 este voluntar cu acte în regulă și în prezent face parte dintr-unul dintre cele mai solicitante departamente ale Brigăzii, ați ghicit: Administrativ.

ImagePărerea ei nu s-a schimbat în timp în ceea ce privește Brigada unde, remarcă ea, se găsesc „oameni pestriți și activități diverse”.

Brigada a ajutat-o și pe Andreea să se dezvolte pe mai multe planuri. Astfel prin Brigadă ea a depășit anumite bariere ale comunicării, a învățat cum să se adapteze ușor în situații neprevăzute și s-a autodepășit coordonând o echipă numeroasă de voluntari. A învățat, de asemenea, cum să-și gestioneze mai bine timpul și cum să folosească mai bine anumite instrumente, precum googledocs, de exemplu.

A continuat să fie o parte din Brigadă pentru că aici a întâlnit oameni frumoși și și-a făcut mulți prieteni, spune Andreea. Accentuează faptul că ea consideră că odată ce ajungi să participi la un eveniment ca voluntar al Brigăzii, îți dorești să iei parte la toate mai apoi.

Evident a avut și ea parte de adevărate momente de glorie în Brigadă, poate unele mai puțin plăcute la vremea lor, dar toate amuzante acum când și le reamintește. A trăit un astfel de moment în Cluj, la concertul Roxette, unde a coordonat echipa de ticketing pe una dintre porți. Acolo, a existat un moment când unul dintre organizatori i-a spus să închidă porțile și să nu mai lase spectatorii să intre. Ascultătoare de fel, a făcut întocmai, neluând în considerare regula de aur: nu s-a inventat încă motivul pentru care să închizi toate porțile, poate mai degrabă o poartă, atunci când este absolut necesar. Haos și panică în rândul fanilor care așteptau nerăbdători să intre la concert! Dar protestele lor au fost în zadar deoarece în fața lor exista atunci o barieră de netrecut, un fel de Cortină de Fier contemporană, formată din aceeași Andreea și domnii de la pază. Agitația nu a durat mult, în zece minute lucrurile s-au clarificat, porțile s-au redeschis și totul a intrat în ordinea firească. Problema a fost una de comunicare, pentru că responsabilul din partea organizatorilor nu a comunicat încă de la început că exista o singură persoană care trebuia să fie împiedicată din a intra fraudulos la eveniment și un anumit paznic împiedicat să urmeze niște reguli proprii în a permite accesul la eveniment, reguli contrastante cu cele ale organizatorilor. A fost o mică gafă nu doar din partea brigadierei noastre, deși Andreea însăși recunoaște că este o adeptă a gafelor, care însă nu a afectat calitatea evenimentului și pe care acum și-o reamintește zâmbind și nu altfel. A învățat o lecție importantă orișicum, așa că a meritat.

În legătură cu planurile în ceea ce privește Brigada peste ani și ani, ea spune că nu poate ști ce îi rezervă viitorul, dar crede că nu va „scăpa” prea curând din BdV sau de BdV.

Image

Întrebată care este cuvântul, imaginea, senzația pe care o încearcă atunci când se gândește la BdV, Andreea spune că „îmi vine în minte un spot cu multe imagini/filmulețe de la evenimente/concerte/ieșiri/petreceri/teambuildinguri cu întâmplări/trăiri/sentimente/oameni ce apar consecutiv câte o secundă pe o melodie faină (îmi vin multe în cap și nu mă pot hotărî la una) și se termină cu figurile noastre zâmbind”.

Le transmite celor care încă nu sunt parte a Brigăzii: „Înrolați-vă, merită!”

Scurt și la obiect își transmite ea gândurile vis a vis de viitorii brigadieri, însă cu un mesaj care ilustrează destul de bine ceea ce gândește. Așa se întâmplă cu Andreea și în viața în viața de zi cu zi, nu vorbește prea des pe lângă subiect, răspunde la întrebări într-un stil moderat, însă vă mărturisesc și vouă ceea ce am aflat recent și anume că dacă ar fi ca vreodată să deschidă pentru cineva izvorul nesecat al gândurilor sale, acest lucru nu s-ar întâmpla în cazul unei intoxicații cu alcool, ci mai degrabă a uneia cu ceai…

Oprea M. Mihaela (Pac)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: