Profil de BdV-ist: Iulia Pascu

ImageAstăzi o prezentăm pe Iulia Pascu, născută cândva în Caracal, în vârstă de 24 ani, una dintre prietenele cele mai vechi ale Brigăzii, un ofiţer care a câștigat orașe (evenimente) fără să folosească alte arme în afară de respectul față de oameni și vorbe înțelepte și care încă mai luptă pe frontul BdV în prima linie. Iulia…fata căreia îi stă la fel de bine și cu părul creț, dar și cu el drept și dacă nu mă credeți, puteți purcede câteva minute pe profilul ei personal de Facebook.

Iulia a terminat Facultatea de Studii Politice din cadrul SNSPA intenționând să urmeze o carieră în acest sens. Brigada a ajutat-o, însă, să realizeze, începând cu al doilea său an de facultate, că nu vroia să urmeze o asemenea direcție pentru că nu asta îi făcea inima să cânte.

În prezent lucrează la Asociația Patronală a firmelor de software și servicii din România și ocupă postul de Event Coordinator, slujbă care îi place peste poate și unde a ajuns, spune ea clar, în mare parte datorită Brigăzii.

Și ei îi place muzica bună! Nu v-ați fi așteptat la asta, nu??? Îi mai plac și cărțile, natura și călătoriile. Îi place, de asemenea să colecționeze diferite elemente precum căni, pixuri, cartele vechi de telefon public, brichete, cercei și nu în ultimul rând cărți. Îi mai plac filmele, puzzle-urile, jocurile de societate, social media, limbile străine. Cu adevărat suprinzător în ceea ce o privește pe Iulia este că îi place să facă liste, lucru nu prea iubit în rândul multor oameni, căci răbdarea, acea calitate care caracterizează statul românesc, lucru vizibil la un studiu mai atent al proverbele noastre, s-a cam pierdut și pe aici în secolul vitezei. Dar Iuliei îi place să facă acest lucru, iar Brigada a avut grijă și ca această pasiune a ei să-și găsească împlinirea, de fiecare dată când i-a atribuit un rol în cadrul echipei de acreditări (și asta s-a întâmplat de câteva ori bune), raiul listelor și al oamenilor meticuloși.

În afară de voluntariatul făcut în cadrul Brigăzii, Iulia activează și în ONG-ul StartPoint, propriul ONG de altfel, pe care îl și prezidențiază și pe care l-a format în 2012 împreună cu alți prieteni de-ai Brigăzii, cu scopul de a-i ajuta pe tineri să se dezvolte prin voluntariat.

Iulia este în Brigada de Voluntari din anul 2009 și a aflat de existența acestei organizații navigând pe net, căutând bilete pentru ediția Bestfest din acel an. Tot navigând, domnișoara a dat peste blogul lui Ionuț Tunaru, care tocmai ce anunţa recrutarea de voluntari pentru eveniment. A participat la interviu și așa a început aventura ei.

Prima ei impresie a fost una ușor confuză. Ar fi spus mai degrabă cu Brigada nu este pentru ea. La Bestfest a fost voluntar în faimoasa și numeroasa echipă de ticketing, unde a avut-o drept coordonatoare pe Lu. Deşi la început, Lu a speriat-0 puțin pe tânăra Iulia, nu a durat mult și aceeași Lu a devenit una dintre persoanele pe care Iulia le-a îndrăgit cel mai mult și cu care a colaborat în multe situații. În următoarea perioadă a cunoscut și mulți alți oameni faini din Brigadă și magia acesteia a captivat-o complet și o ține și acum în mrejele sale. Încă de atunci a participat la evenimente făcute din toate aluaturile și încă face acest lucru.

ImageIulia consideră că Brigada a ajutat-o să se dezvolte foarte mult pentru că a avut ocazia ca în toți acești ani să treacă prin toate echipele, a învățat pas cu pas cum se creează un eveniment. Aici a învățat ce înseamnă munca în echipă, cum să asculte părerile celorlalți, cum să găsească rapid soluții la probleme inedite și mai târziu cum să coordoneze o echipă de voluntari, dar nu în ultimul rând cum să se distreze, căci „al doilea lucru cel mai bun după ce ai lucrat o zi întreagă la un eveniment și ești rupt de oboseală este băuta de după”, spune ea; și să fim și noi puțin serioși: cine nu i-ar da dreptate?

Tot Brigada se face vinovată, consideră ea, de faptul că în prezent, participarea la concerte, conferințe, expoziții și la alte soiuri de evenimente nu mai reprezintă acum un lucru de făcut în timpul liber sau un hobby, ci este ceea ce ea iubește și își dorește să facă în viață. Țin să precizez încă odată că Iulia și lucrează în acest domeniu din același motiv.

În toți acești ani a continuat să fie voluntar pasionat al Brigăzii pentru că niciodată nu s-a plictisit de ceea ce reprezintă ea și pentru că pasiunea ei a fost hrănită tot timpul, astfel ea a rămas o constantă.

Una dintre întâmplările trăsnite pe care le-a trăit în Brigadă a avut loc la concertul AC/DC, unde a fost voluntar în echipa de catering, unde a muncit, de altfel, pe rupte, și unde, atât de fericiți ce-au fost voluntarii să-și vadă idolii pe una dintre scenele românești, încât la final, au fugit împreună pe scenă, lăsând în urmă, părăsit și trist, un sac de gunoi într-un tomberon care trebuia golit. Rușinică! Le găsim totuși o scuză în faptul că erau emoționați, dar și pentru că, așa cum povestește ea, erau atât de obosiți încât, chiar și doar să rămână nemișcați, bucurându-se de concert era o într-un fel o provocare.

Ea spune că, datorită faptului că și Brigada a ajutat-o atât de mult în viață și a ajutat-o să devină Iulia de acum, pe viitor intenționează să dea și ea ceva Brigăzii, dar vrea să lase o perdea de mister între propriile afirmații și ceea ce intenționează să facă (intenții pe care doar căpșorul ei le adăpostește).

Image

„BdV pentru mine înseamnă echipă – nimic nu s-ar putea realiza, fie că îți faci treaba cum trebuie, fie că te distrezi, dacă nu ar fi grupul acesta de oameni care acționează oarecum în sincron”, spune ea. Mai spune că și atunci când a lucrat într-o echipă cu 25 de voluntari, dar și atunci când a lucrat într-o echipă de doar 3 voluntari, treaba a ieșit excelent datorită coeziunii care s-a construit între aceștia.

Iulia le transmite hoinarilor care încă nu și-au găsit drumul înspre Brigadă că experiența BdV nu ar trebui ratată. Cazul ei este unul de dependență acută și crede că va fi dependentă și la vârsta senectuții. Dar de ce ai vrea să scapi de o asemenea dulce adicție până la urmă?

Pentru cei care vreți să mai auziți povești, sau pentru cei cărora v-a mai rămas vreo curiozitate (mai mult sau mai puțin morbidă, spun eu și sper să nu mă împuște ea), este bine de știut că Iulia vă așteaptă la o bere…

Hint: http://iuliapascu.wordpress.com/ – adresa care odată accesată duce direct către blogul personal al Iuliei!

Oprea M. Mihaela (but I’d rather prefer Pac)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: