„Şi pe noi nu ne întrebaţi?” – concurs creativ dedicat elevilor

Image

Zilnic, suntem supuşi, fără să vrem, actelor de discriminare şi putin sunt cei care iau atitudine şi reacţionează în favoarea diversităţii. Conștienți că în procesele de elaborare a legilor și politicilor pe educație din România din dezbaterea publică a acestora lipsesc tocmai beneficiarii direcți, şi anume elevii, Asociația Romano ButiQ, în colaborare cu Centrul de Resuse pentru Participare Publică (CeRe), vor să readucă la lumină forța de implicare civică şi solidaritatea în rândul elevilor, prin organizarea unui concurs creativ pe tema diversităţii: Şi pe noi nu ne întrebaţi?

Proiectul se adresează elevilor de liceu si din clasele 5-8 și se desfășoară la nivel național. Aceștia pot participa la concurs prin înscrierea pe pagina web a proiectului: http://sipenoinuneintrebati.romanobutiq.ro/ până la 30 iunie 2013 având şansa să câştige o cameră video şi să fie actorii principali ai unei conferinţe naţionale dedicate schimbărilor în educație.

Elevii participanți pot trimite în nume propriu (prin organizarea în echipe de cel puțin două persoane) sau în numele școlii (prin organizarea de echipe conduse de un profesor) diverse produse creative: film scurt, eseu, fotografie, desen, material audio, referitoare la o problemă pe care o identifică în jurul lor și soluția pe care o propun.

Un juriu va alege cele mai bune zece idei, care ulterior vor fi promovate în cadrul conferinței și prin intermediul unei Carte Albe a tinerilor. Vor fi premiate primele 10 idei reprezentative și cu un factor de inovare crescut. Astfel, sperăm să încurajăm spiritul de competiție și efortul susținut pentru a realiza un proiect la potențial maxim.

Primele 10 echipe câștigătoare ale concursului vor construi împreună o Carta Albă reprezentativă pentru generația actuală. Aceasta își dorește a fi un manifest despre cum poate fi rezolvată o anumită problemă, are rolul de a oferi informații, de a ajuta cititorul să înțeleagă o problemă, de a o rezolva sau de a lua o decizie și urmează să fie înmânată actorilor relevanți: minister, inspectorate, societatea civilă și oameni de afaceri.

Proiectul “Și pe noi nu ne întrebați?” este implementat de Asociația Romano ButiQ și CeRe, cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică,  program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank și administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societății Civile. Proiectul este susținut de Ministerul Educației Naționale și Școala de Valori.

Detalii suplimentare: Andreea Pătru, manager de proiect

Date de contact:

Email: andreea@romanobutiq.ro

Telefon: 0727.318.729

Alexandra Burdulea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: