ShortsUp – Filme scurte, dar de lungă, lungă a fost noaptea!

ImageAvem trei explicații pentru numele articolului: Prima, cea mai puțin surprinzătoare, ar fi că onorează numele evenimentului, ceea ce nu este deloc fals. Adevărat, dar avem și o a doua variantă care spune că noaptea a fost lungă pentru că voluntarii au petrecut-o pe toată în Turbohalle și au simțit-o astfel. Dar, de această dată mai există o a treia explicație: noaptea a fost și mai lungă pentru că actuala doamnă Lungu, fostă Pop, de asemenea, actual președinte al Brigăzii de Voluntari veseli, a fost furată de la propria nuntă și plasată în centrul voluntarilor și al participanților la eveniment. Ea s-a lăsat sărutată, felicitată, pozată și nu în ultimul rând admirată de sute de ochi curioși, dar peste poate de  încântați. Cătălin ar trebui întrebat dacă s-a gândit cumva să o caute…nu la un film, ci la mai multe?

Toate peste toate, ShortsUp s-a dovedit a fi ceea ce s-a anunțat a fi. Ca să vă puteți imagina mai ușor ce a însemnat experiența pentru voluntari, vă îndemn să vă gândiți că seara a fost circulară, cam ca în romanul „Ion”, dar cu un final fericit. Ea a început cu aranjarea scaunelor și s-a terminat, în consecință, cu strângerea acestora. Ce s-a întâmplat între aceste două momente de referință o să rămână cu drag în mintea voluntarilor, căci au avut momente când s-au jucat, și-au încins mințile creând strategii și așa mai departe, au glumit și au râs mult, dar  au văzut și frumoase proiecții de filme scurte.

Image

Filmele și ele, fiecare o altă treabă, o altă lume, o altă poveste. Unele au fost mai amuzante, altele mai puțin amuzante, au fost și unele care chiar au impresionat până la lacrimi ființe mai sensibile, în orice caz toate au fost purtătoare de mesaje deosebite. Acum, modalitatea de a înțelege într-un anume fel un film mai depinde, firește, și de experiențele personale ale fiecărui spectator în parte. Sunt convinsă că deși fizic toți am fost în sală în același timp și ne-am uitat la aceleași proiecții, cu siguranță am văzut filme diferite.

Ar mai fi de menționat că pe lângă Diana, voluntarii au mai avut parte de încă o vizită, a unei alte personalități marcante – bătrânul și năstrușnicul moș Ene. Așa cum era de așteptat, cu acesta voluntarii au ajuns cu greu la un consens. Drumul a fost lung și anevoios, dar negociatorii și-au făcut bine treaba. Pactul dintre cele două părți implicate nu a fost semnat cu sânge, ci cu cafea, dar a fost respectat întocmai de părțile semnatare. Voluntarii au rămas în priză până la terminarea turei.

Nu s-ar putea spune același lucruri despre toți spectatorii, însă. Am putut vedea, și asta este iarăși o chestiune curioasă, cum în spatele ecranului se mai derula o proiecție tridimensională. Anumiți oameni care la început debordau de energie, pe la jumătatea nopții abia își mai puteau ține ochii deschiși, iar până la venirea dimineții dormeau ca niște punci. Am avut câteva momente, care au trecut rapid în orice caz, în care i-am invidiat cumva. Însă dacă somnul mai trecea, rămânea totuși o întrebare care plana peste mințile voluntarilor: Totuși, oare la ce visează omul ăsta?

Image

Dar cum somnul este somn, și noaptea lungă trebuie să fie tot lungă – nimeni nu a plecat! Pe mese, pe scaune, pe canapele, pe sub ele, fie că stăteau cu privirile pierdute în gol și poate că se gândeau chiar la nemurirea sufletului, chiar dacă-și trăgeau puțin suflul, dacă bârfeau sau dormeau sau se jucau, participanții la eveniment trebuie apreciați că au rămas până la capăt ca niște adevărați luptători. Trebuie, de asemenea, menționat – pentru a se înrădăcina în mintea cititorului, că indiferent de activitățile întreprinse, participanții nu trebuie să fie judecați. Fiecare își găsește plăcerea și își construiește mai apoi, pe baza acesteia, momentul de fericire în mod subiectiv, prin modalități diferite. Ce rămâne cu adevărat important este că la final toată lumea a fost mulțumită, iar eu am plecat de acolo cu zâmbetul tuturor celor prezenți în minte și l-am dus la rândul meu mai departe.

Oprea M. Mihaela

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: