Profil de BdV-ist : Diana Ciuncan

ImageAstăzi o prezentăm pe una dintre membrele Brigăzii, care se ocupă, de ceea ce există în spatele profilului de Facebook al BdV, și anume pe Diana Ciuncan, în vârstă de 23 ani.

Diana a absolvit Facultatea de Litere – Relații Publice și Comunicare, iar în prezent urmează cursurile Masterului de Administrație Publică al Facultății de Administrație și Afaceri. Crede că să urmeze aceste două facultăți a fost o alegere bună și speră că produsul final va fi unul pe măsura așteptărilor.Diana se consideră o persoană sociabilă, dar puțin timidă atunci când intră în contact cu oameni pe care nu îi cunoaște. Timiditatea ei, însă, nu se întinde mai departe de momentul în care se acomodează cu situația. Îi place să se implice în cât mai multe activități din care să poată învăța lucruri noi. Tot ea este și cel mai mare critic al ei. În puținul timp liber pe care-l are preferă să iasă în oraș sau să vadă un film bun. Este o mare fană a serialelor de acțiune și crede că probabil de aici vine și pasiunea ei pentru cărțile polițiste, Agatha Christie fiind unul dintre autorii săi favoriți.

Diana este în Brigadă din martie 2011. Ea a aflat de existența Brigăzii de la tatăl ei, care într-o zi, în timp ce butona telecomanda, a văzut la știri un reportaj despre BdV în care se și specifica faptul că aveau să se facă în curând recrutări. A insistat ca fiica sa să afle despre ce era vorba mai exact. Așa s-a întâmplat ca Diana să intre pe site, să completeze formularul cel de toate zilele și în scurt timp să fie chemată la interviu. N-a mai fost cale de întoarcere odată ajunsă în acest punct. Atunci a început frumoasa ei prietenie cu Brigada, iar în semn de recunoștință, tatăl ei este norocosul invitat la majoritatea concertelor la care ea participă ca voluntar. 

ImageLa început, Brigada i s-a părut un loc plin de oameni frumoși, care merită descoperiți și de ce nu, care pot deveni în timp chiar prieteni de încredere. Ea spune despre activitățile care au loc în cadrul Brigăzii că sunt dintre cele mai diverse – lucru excelent întrucât din ele poți învăța foarte multe, iar voluntarii le desfășoară și cu drag, pentru că atmosfera este una extrem de placută. Părerea ei despre Brigadă a rămas constantă.

Diana consideră că Brigada a ajutat-o să se dezvolte pe multe planuri. Faptul că a plecat de „jos” (de la munca la care au participat cu siguranță toți voluntarii, adică ticketing) și a trecut prin fiecare activitate cu pași mici, dar siguri, i-a folosit mult. BdV a ajutat-o să se cunoască mai bine, să știe de ce este capabilă și care îi sunt limitele. De asemenea, interacțiunea cu oameni din diverse domenii a ajutat-o enorm și de la fiecare a avut câte ceva de învățat.

Spune că a continuat să rămână brigadieră pentru că nici nu ar fi putut să facă altfel.„Eu fac parte din Brigadă și Brigada face parte din mine”, mai spune ea. Se vede și peste câțiva ani venind să ofere o mână de ajutor la evenimentele la care BdV ia parte.

Diana povestește că una dintre experiențele deosebite avute împreună cu BdV și pe care și-o aduce aminte cu plăcere s-a întâmplat prin decembrie 2012, la concertul de Crăciun al celor de la BZN. La cel eveniment ea a fost voluntar în echipa de backstage. Astfel a avut ocazia să schimbe impresii cu cei doi soliști, niște oameni extrem de prietenoși și de simpli. Cu puțin timp înainte să intre pe scenă, artiștii au venit la voluntari pentru a-i întreba dacă pronunță bine anumite cuvinte în limba română. Dintr-una în alta au ajuns să cânte împreună „Moș Crăciun cu plete dalbe”.

 ImageSpune că pe viitor i-ar placea să rămână în continuare în Departamentul de Comunicare al Brigăzii. Îi este foarte folositor ceea ce face în cadrul acestui departament și pe această cale are ocazia să pună în practică lucrurile pe care le știa din facultate doar în teorie.

„Implicare” este primul cuvânt care îi vine în minte Dianei atunci când se gândește la BdV. „Daca vrei cu adevărat și dacă timpul îți permite, poți face multe lucruri bune aici, pentru care cu siguranță vei fi remarcat”, spune ea.

Mesajul ei pentru cei care încă nu au auzit încă de BdV este că aici există un colectiv de care cu greu se poate despărți o persoană odată ce aceasta a simțit puțin din magia Brigăzii. „Dacă vreți să vă cunoașteți limitele, aici este locul potrivit. Veți avea parte de experiențe din cele mai diverse!”, le mai spune ea.

Membrilor BdV le transmite: „Party hard…but work harder!”

Mihaela M. Oprea (Pac)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: