Primul eveniment din tumultoasa zi de 25 mai

SAMSUNG

Asociatia Umanista Romana, in parteneriat cu International Humanist and Ethical Union (Uniunea Umanista si Etica Internationala) si European Humanist Federation (Federatia Umanista Europeana),a organizat conferinta „Education, Science and Human Rights”, care a avut loc la Bucuresti, la Palatul Parlamentului, in sala „C. A. Rosetti”, pe data de 25 mai 2013, ora 10:00. Pentru prima oara in Romania si in estul Europei, reprezentantii celor mai importante organizatii umaniste din lume s-au adunat la Bucuresti pentru a celebra umanismul.

Conferinta „Education, Science and Human Rights” este dedicata tuturor celor interesati de tratarea unor subiecte aproape tabu in Romania, precum religia in scoli, drepturile omului, biserica si secularism, stiinta si educatie, drepturile persoanelor LGBT, alaturi de invitati prestigiosi la nivel internațional. Cei 7 voluntari norocosi au avut ocazia de a participa la conferințe sustinute de PZ Myers (SUA), Richard Wiseman (Marea Britanie), Boris van der Ham (Olanda), Andrew Copson (Marea Britanie), Oleg Brega (Republica Moldova), Keith Porteus Wood (Marea Britanie), Jean-Marc Schiappa (Franta), Catherine Le Fur (Franta) si altii, unde au aflat foarte multe informatii interesante referitoare la subiectele tratate de fiecare dintre acestia.

Ca sa va potolesc curiozitatea si sa va raspund la aproape toate intrebarile potentiale pe care le-ati putea avea, va voi prezenta pe scurt cum s-a desfasurat evenimentul din perspectiva mea.

SAMSUNGOra 7:30:00. Un obiect straniu neidentificat incepe sa faca un zgomot de rasuna tot blocul.

Ora 7:30:05. Adunarea generala a neuronilor ma informeaza ca acel obiect este de fapt ceasul desteptator. Aceeasi comisie necrutatoare imi trimite o ordonanta de urgenta prin care mi se cere sa ma trezesc imediat, pentru ca am treaba.

Ora 7:32:00. Stefan se plimba cu un ochi deschis si cu unul inchis prin camera ca sa-si gaseasca haine frumoase si calcate pentru conferinta care promitea a fi o adevarata incantare pentru urechi.

Ora 7:45:00. Gata de plecare, notand toate numerele de telefon din lista cu voluntarii pe ziua respectiva, imi fac planul de bataie.

Ora 8:30:00. Primesc un telefon de la o persoana foarte alarmata care vroia sa stie unde-s voluntarii. Din fericire voluntarii erau fix in fata usii la momentul telefonului, iar singurul motiv pentru care pot folosi „voluntar” la plural este deoarece, printr-o minune divina, a ajuns si Raluca la timp. Ceilalti stiam ca vor veni mai tarziu, doar si ei s-au luptat cu aceeasi bestie de dimineata si banuiam ca unii au invins-o mai greu.

Ora 8:31:00. Incepem sa facem mapele pentru participanti, ne pregatim sufleteste pentru cele cateva autobuze pline de oameni care urmau sa soseasca in aproximativ jumatate de ora.

Ora 9:00:00. Toti voluntarii au ajuns cu bine. Deschidem sticla de sampanie si aducem tortul.

Ora 9:30:00. Autocarele au sosit, voluntarii se pun pe pozitii pentru a-i ajuta sa se inregistreze cat mai rapid. Totul merge lin, terminam de notat sute de CNP-uri in timp record, ramane doar sa ne rugam ca cei care le imparteau casti sa aiba munca lina si usoara.

SAMSUNG

Ora 11:00. Lipseste o casca in valoare de 1000 Euro. Panica generala printre populatia de voluntari aflata la fata locului. Incepe urmarirea si interogarea mentala a tuturor suspectilor. Voluntarii vigilenti nu lasa pe nimeni sa treaca pana nu inapoiaza pretioasa casca. Ultimul participant trece, casca inca lipseste. Intram in tura 2 de panica generala. Renumaram castile si participantii. Sunt toate. Inculpatul s-a dovedit a fi o carte de vizita nemernica ce fusese confundata cu un act de identitate, ducand la prezumtia ca a disparut casca.

Ora 12:30. Mancaricaaa!!!

Ora 13:30. Dupa o plimbare cu microbuzul si o masa copioasa, ne revedem cu totii la Casa Poporului. Terminam repede ce am avut de facut si ne punem pe dezbatut subiectele atinse la conferinta. Avalansa de informatii din stanga si din dreapta se transforma intr-o serie de concluzii interesante si pertinente.

Dupa ora 14:30 am aflat cu bucurie ca putem pleca la ceea ce urma sa fie un concert superb, si anume Andreea Bocelli.

Fin.

Stefan Vladut

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: