Profil de BdV-ist : Carmen Meculescu

ImageCarmen este o brăileancă BdV-istă care încă nu și-a pierdut nici statutul de studentă. În prezent învață asiduu în cadrul programului masteral de Managementul Marketingului, al Academiei de Studii Economice.

Ocupă, de asemenea, funcțiile de PR&MRK Junior Representative si Creative Advisor în cadrul asociației studențești DaAfaceri.

Îi place publicitatea și se pare că, deși în general cei care nu o cunosc foarte bine ar considera-o putin tăcută, poate și chiar puțin timidă, îi plac și provocările. Îi place istoria antică și îi plac și cireșele amare.

Mediul DaAfaceri este unul dintre mediile unde ea se simte confortabil și se simte mulțumită de activitățile pe care le desfășoară sub această umbrelă.

Încă un aspect important la care probabil ne așteptam este acela că îi plac concertele și filmele la care nu poate ghici finalul după prima jumătate de oră.

Carmen a ajuns în Brigadă după ce, în 2011, mai mulți cunoscuți i-au dat foward la același mail – un formular pentru recrutări externe, pe care l-a și deschis din curiozitate. L-a citit și așa a ajuns să colaboreze la primul său eveniment cu Brigada, mai exact la B’estfest, ediția 2011. Colaborarea a fost fructuoasă și astfel, în anul care a urmat, în bine cunoscuta lună martie a devenit brigadier cu acte în regulă și cu profil pe site.

ImageEa spune că la început,  i se părea că trebuie să fii „un fel de Speedy Gonzales” ca să prinzi loc la un eveniment mai mic, iar părerea ei nu s-a schimbat foarte mult în timp. Ce să-i faci? Cam multe sute de voluntari dornici și energici!

Prin BdV, spune ea, a învăţat să găsească soluţii rapide la probleme neașteptate, a ajuns să socializeze mai mult şi să aprecieze diferite genuri muzicale, pe care până la un contact direct cu ele nu le luase în considerare.

Carmen mai spune că a continuat să facă parte din Brigadă pentru că îi plac provocările, oamenii destupaţi la minte şi concertele. „Cu alte cuvinte îmi place în BdV!”, afirmă ea.

În Brigadă, așa cum este și normal, anumite activități devin deprinderi, ajungi să le cunoști substraturile, dar fiecare are parte, cu siguranță, la fiecare eveiment de câte un element de noutate, de o situație cu care nu s-a mai confruntat până în acel moment. Legat de acest element de noutate, ori experiență deosebită, să-i spunem, Carmen poveștește că nu de mult timp, la Snagov, a trebuit să pescuiască dintr-un acvariu, împreună cu ceilalți voluntari, raci, ţipari, boarţe şi alţi peşti mici şi incredibil de iuţi. După, au improvizat împreună o lecţie despre  speciile din Lacul Snagov pentru copii de clasa a V-a. Carmen găsește că morala acestei experiențe este că  „în BdV mereu găseşti de făcut ceva nou şi neaşteptat. Unde altundeva ţi se spune că  trebuie să devii „specialist în biodiversitate” în următoarea  jumătate de oră? Challenge accepted!”

Image

Brigada nu va rămâne fără Carmen și nici Carmen fără Brigadă. Ea nu ascunde faptul că plănuiește să se vadă cu ceilalți voluntari la următoarele evenimente, fie ele cât mai multe.

BdV înseamnă pentru ea: „BdV = oameni interesanţi + evenimente faine + provocări+ F5 F5 F5 F5 F5”, tasta sfântă care are menirea și puterea de a transforma un potențial voluntar într-un voluntar activ la evenimentul așteptat și dorit.

Mesajul lui Carmen pentru BdV-işti: „Rock on!”, iar pentru care nu sunt încă în BdV: „Haideţi cu noi!”.

Oprea M. Mihaela (Pac)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: