Săptămâna colorată, reciclată și.. electronică. Festivalul Rokolectiv.

2013-04-16 20.09.55Săptămâna trecuta BdV a ajuns la MNAC cu ocazia festivalului Rokolectiv. Trebuie să recunosc că nu am mai auzit de acest festival, chiar dacă a fost al 8-lea an de când se tot ține. Am primit mail cu privire la eveniment și am zis să aflu mai multe despre el. Inițial am remarcat covoarele de cd-uri și o descriere surprinzătoare pentru ceea ce urma să fie activitatea noastră timp de 7 zile: “Waste Landscape” reprezintă un peisaj artificial organic, îmbrăcat într-o armură compusă din 60 000 de CD-uri uzate cusute manual”. Mi-am zis că o să fie ca de obicei o experiență unică cu multe cd-uri din care voi învăța destul de multe.

rokolectiv.colaj

Nu am ajuns din prima, nici a doua, nici a treia, dar din a patra zi, când lucrurile prindeau contur și covoarele erau reparate de zori de membri noștri noi recrutați. Au făcut o muncă foarte bună, astfel încât sâmbătă seara Elise și Clemence au zis că putem începe să umflăm pernele de aer pe care erau așezate cd-urile și să facem ceea ce avea să presupună mai mult efort decât ne așteptam pentru niște simple cd-uri legate între ele.  A fost nevoie de o mână de oameni (undeva la 20) pentru a ridica ultimul balon cum îmi place mie să le spun și cred că imaginea alăturată vorbește de la sine.

Într-un final nu am ajuns să facem ”armura” inițială de 60.000 de cd-uri, dar 3/4  tot cred că am adunat pe acolo, iar faptul că am reușit să facem parte din echipa ce a dus acest proiect la bun sfârșit a fost o mulțumire suficientă pentru noi, plus că cele 2 co-organizatoare au fost foarte mulțumite de noi că am reușit să refacem modelele inițiale, distruse pe drum. Și toate acestea au fost pentru vernisajul de miercuri, când festivalul nu s-a terminat, ci era abia la început.

Joi, vineri și sâmbătă a fost acea parte pe care cei mai mulți au așteptat-o: un amestec de concerte, instalaţii, proiectii de filme, o serie de umbre, un mash-up de percuţii garage, fantome şi adevăruri nespuse. Personal am fost atât de uimit de petrecere încât am ales să stau cu colegii BdV-iști din tură și să medităm asupra a ceea ce a fost și se întâmpla acolo.

DSCN0091 (1)

Pot spune că festivalul Rokolectiv a fost o surpriză pentru mine, o noutate și o experiență de neuitat, iar la anul știu ce mă va aștepta.

Cu prietenie,

Gabriel Buruiană

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: