Profil de BdV-ist : Mihai Ştefănescu

ImageL-aţi cunoscut deja pe Mihai? Un tip înalt, şaten, chipeş, voluntar în BdV. Student în anul IV la Facultatea de Transporturi, secţia Telecomenzi şi Electronică în Transporturi. Ce spune despre el? „Sunt o fire sportivă și îmi place să ies în oraș cu prietenii să mă distrez. Mare parte din timpul meu liber este dedicat sportului, jocurilor de PC, muzicii, filmelor bune și graficii digitale”.

Face parte din Brigada de Voluntari din martie 2012 și a auzit despre ea de la prieteni. S-a înscris din dorința de a ajuta, de a munci pentru ceva important şi „ce poate fi mai bun decât a fi răsplătit pentru munca depusă cu un bilet la concertul trupei pe care o aștepți de atâta timp?”.

Deşi la primele evenimente la care a participat nu cunoștea aproape pe nimeni, Mihai ne povesteşte că fost primit foarte repede în familia BdV-istă. Ce părere credeţi că a avut tânărul BdV-ist de atunci? „Am fost impresionat de cât de bine sunt voluntarii organizați și cu câtă seriozitate își îndeplinesc îndatoririle. Activitățile pe care trebuie să le îndeplinească un voluntar sunt diverse, mai grele sau mai ușoare, dar întotdeauna duse la bun sfârșit cu seriozitate și un zâmbet pe buze. Sunt fericit să spun că am în continuare o părere foarte bună despre BdV”.

Printre altele, voluntarul ne-a împărtăşit şi cum s-a dezvoltat în organizaţie: „Prin intermediul BdV am întâlnit oameni noi, minunați, cu talent și pasiune pentru ceea ce fac. Brigada m-a ajutat să am încredere în abilitățile mele, să îmi cunosc limitele și să încerc să le depășesc”. Ne-a mai zis că munca pe care o depune îi dă un sentiment de împlinire, iar de prieteni cum şi-a făcut în BdV mai rar dai.

Image

Să vedem ce amintiri deapănă Mihai din experienţa sa cu Brigada : „Preproducţie OST Fest. O zi toridă de vară. Despachetam echipament de sonorizare alături de ceilalți colegi din echipă când din senin s-a pornit o ploaie zdravănă. Neținând cont de faptul că ne ploua ne-am repezit să acoperim cu folii de plastic cutiile care nu încăpeau sub scena principală. După câteva minute intense de cărat și acoperit echipament ne-am ascuns și noi sub scenă, uzi leoarcă. Ploaia a încetat, soarele a început din nou să ardă iar noi ne-am pus din nou pe treabă”.

Spre final, mai adaugăm ca Mihai îşi doreşte să crească în rang şi să ajute Brigada cu ce ştie să facă. Pentru el, „BdV înseamnă să lucrezi cot la cot cu prietenii pentru a face ceva grozav, iar apoi să bei o bere cu ei și să te distrezi”.

Mesajul lui Mihai atât pentru cei care sunt în BdV, cât şi pentru cei ce vor intra în BdV este : „Fiți prieteni, nu îi judecați pe cei din jur, munciți, învățați și distrați-vă!”.

Beatrice Manolache

Lasă un comentariu