Profil de BdV-ist : Ana-Maria Budu

ImageAstăzi inaugurăm noua categorie de pe blog povestindu-vă despre o voluntară frumoasă și simpatică : Ana-Maria Budu. Ana este studentă în cadrul Universității din București la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Specializarea Sociologie, an terminal.

Dacă v-ați împrietenit cu ea când făceați ticketing la concerte, cu siguranță v-ați dat seama că este o fire comunicativă, sociabilă, mereu în căutare de ceva nou.  Ana consideră ca “fiecare om este o poveste şi are ceva de zis din care se poate învăţa”. S-a autodescris ca fiind “tipul care nu lipseşte la aproape niciun curs la facultate”,  implicându-se foarte tare în activităţile legate de aceasta, fiind şi în asociaţia facultăţii de aproape doi ani(A.S-S.AS). Persoană activă, îi place să faca și sport, preferând volei și baschet, iar ocazional urmărește meciuri de fotbal. Alte domenii de interes pentru Ana sunt dezvoltarea personală și creativitatea. „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” (Mahatma Gandi) este citatul preferat al tinerei domnișoare.

Cu Brigada a făcut cunoștință în 2012, a auzit de organizație prin intermediul unei prietene și au decis să se înscrie amândouă, pentru că era o “oportunitate de a vedea şi ce este în spatele organizării evenimentelor, cum merg de fapt lucrurile, până atunci doar privind de pe cealaltă latură, cea de spectator.”

I s-a părut fascinant încă de la început : “Făceam şi eu parte din toată organizarea. Chiar dacă poate eram un mic actor ştiu că aveam şi eu un rol acolo. Mi-a plăcut faptul că toată lumea era foarte deschisă şi sociabilă şi am putut astfel să cunosc multă lume cu care aveam să mă întâlnesc mai târziu şi la celelalte evenimente.” Părerea nu i s-a schimbat între timp.

Am întrebat-o pe Ana cum a contribuit BdV-ul la dezvoltarea sa personală. Ne-a mărturisit că Brigada a ajutat-o să se descopere  în primul rând pe sine, “fiindcă de fiecare dată când eşti în contact cu oameni te vezi ca într-o oglindă: cum reacţionezi la ce zic ceilalţi, ce faci, cum lucrezi în echipă, cât de bine te descurci să comunici cu ceilalţi”. Totodată, a ajutat-o să îi descopere şi pe ceilalţi, să-și  deschidă orizontul şi să cunoască diferite tipuri de persoane cu care nu are neapărat aceleaşi gusturi muzicale, însă au o pasiune comună: voluntariatul.

Image

A continuat să fie membru activ în organizație fiindcă s-a regăsit în oamenii şi activităţile pe care Brigada le face, iar acum a intrat și în departamentul de HR, ceea ce reprezintă o nouă oportunitate pentru Ana : “să mă dezvolt şi să îi ajut şi pe ceilalţi de lângă mine să se dezvolte odată cu mine, să creştem împreună”.

Printre altele, voluntara noastră ne-a povestit și o întâmplare amuzantă din experiența ei cu Brigada : “Un lucru care îmi vine în minte acum este participarea la Scavenger Hunt-ul organizat de BdV în vară. Ştiu că era foarte, foarte cald afară, un cer senin şi un soare arzător pe cer iar noi ne-am adunat în Piaţa Constituţiei pentru a primi instrucţiuni şi mai apoi să căutăm indiciile. Ne-am organizat pe echipe şi am pornit în căutarea persoanelor care aveau indiciile; după 30 de minute de făcut ture între Unirii-Constituţiei am avut şi succes. Am rezolvat ghicitorile şi am început să ne dăm seama de locaţii şi am pornit înspre ele. La fiecare locaţie, pentru a primi un număr de puncte, trebuia să facem o probă. Toate bune şi frumoase până când am avut o probă care îţi cerea cu adevărat puţin curaj: în faţă la BNR, pe Lipscani, trebuia să facem ceva în echipă pentru a atrage aplauzele celor care treceau pe acolo. Pentru mine, care de obicei nu mă exteriorizez aşa tare pe stradă, vă imaginaţi cum mi-a părut această probă, credeam că nu o să pot face nimic. Ne-am luat inima în dinţi până la urmă cu toţii şi ne-am gândit ce să facem: dansăm şi cântăm Macarena! Era un grup de turişti şi am mers la ei, ţin minte că Beatrice, colega din echipă, a început să cânte „dale a tu cuerpo alegria Macarena…” şi noi dansam acolo pe muzica ei. A durat vreo 30 de secunde totul şi am primit şi un rând de aplauze la final! Am trecut cu brio şi această probă şi mi-am învins şi scepticismul cum că nu aş fi putut să fac asta. A fost o întâmplare de care şi acum râd când îmi amintesc!”

Image

Referitor la planurile de viitor în legătura cu Brigada, Ana și-ar dori foarte tare să rămâna în continuare în departamentul în care este acum şi să încerce să-i ajute pe ceilalţi să aibă aceeași experiență frumoasă pe care a avut-o ea până acum, să reuşeasca să creeze o atmosferă cât mai plăcută şi să ajute la dezvoltarea Brigăzii din toate punctele de vedere.

Primul cuvânt care îi vine în minte când se gândește la BdV este “dăruire”: “Doar asta este şi ceea ce îi caracterizează pe voluntari. Faptul că îţi dăruieşti din timpul liber să ajuţi la organizare, să faci lucruri care nu te-ar ajuta în mod direct şi să faci lucruri pentru ceilalţi mi se pare minunat, face parte din sensul nostru de a fi oameni. Şi cred că cei din BdV au această capacitate foarte mare de dăruire, aşa cum s-a dovedit la fiecare eveniment de până acum”.

Înainte de a încheia, Ana a transmis și un mesaj BdV-iștilor : “Din experienţă pot să zic că munca făcută fără a aştepta neapărat ceva în schimb nu rămâne nerăsplătită!” iar pe cei care nu sunt încă în BdV îi invita să “se alăture unui grup de persoane vesel şi plin de iniţiativă !”.

Beatrice Manolache.

Reclame

Un răspuns

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: