Dans, dans. BdV merge la eXplore dance festival #7

Explore Dance Festival # 7. Auzisem despre Explore de un an sau doi si era genul ala de eveniment unde as fi vrut sa merg, dar nu avusesem ocazia. Anul asta insa, am fost chiar la deschidere cu o prietena si, asa cum imi imaginam, oarecum, a fost multa miscare armonioasa, dar dinamica, mult continut, mult de interpretat pentru public.

In orice caz, in putin timp anunta si BdV ca au inscrieri pentru festival. Nici n-am stat prea mult pe ganduri, m-am inscris in dup-amiezile cand puteam merge. Pe langa faptul ca imi facea placere sa fiu in preajma la genul asta de eveniment, intotdeauna evenimentele mai mici, cum este acesta, iti permit sa interactionezi mai mult cu organizatorii si sa observi cum se lucreaza de aproape.

Asa ca am fost cateva zile la ArCub si apoi la WASP. Daca va intrebati care este rolul nostru acolo, – festivalul se termina pe 21 octombrie – va spun ca veti fi ajutorul de nadejde al organizatorului 4culture: de la insotirea artistilor internationali, la aranjarea spatiului de spectacol, vanzarea biletelor si directionarea participantilor, acordarea suportului pentru buna desfasurare a spectacolelor.

Eu, de exemplu, am stat la bilete, adica am dat bilete participantilor si le-am oferit informatii, apoi la WASP, pentru ca era o locatie noua, am directionat oamenii spre intrare, din curtea fabricii, desi, recunosc ca vremea nu era asa placuta ca acum..am pornit, impreuna cu una din fetele din echipa organizatorilor, o instalatie si am pregatit sala: de la startul aplicatiei de pe laptop, la “intunecarea” completa a camerei respective. Cel mai “distractiv” e ca am fost singurul prieten al instalatiei in ziua aceea, iar cateva ore am stat in intuneric si vedeam niste leduri miscandu-se;  toata seara am vazut in pixeli verzi. 🙂

Evident, implicarea BdV depinde de moment si de nevoile dintr-o anumita zi. Oricum merita incercat, mai ales ca veti avea posibilitatea sa prindeti si performance-uri.

Am prins intr-una din zile cateva scurt metraje cu si despre dans, care mi-au pus rotitele imaginatiei in miscare, pentru ca din acele cateva miscari eu mi-am creat mai multe scenarii, ca orice necunoscator. La fel, am reusit sa particip si la spectacolul lui Jeremy Wade, Fountain, un one man show, la care ne-am lasat toti purtati de indrumarile artistului si abia apoi am privit cu uimire si bucurie dansul.

Adriana C

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: